Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde öğrenciler, kumbaralarında biriktirdikleri 500 lirayla giymedikleri kıyafetleri, Bayırbucak Türkmenlerine gönderilmek üzere Pazarcık Belediyesi yetkililerine teslim etti.
İlçe merkezindeki Fatih İlkokulu'nda eğitim gören 10 öğrenci, Pazarcık Belediyesinin Bayırbucak Türkmenlerine yardım kampanyası başlattığını öğrenince cep harçlıklarını kumbarada biriktirdi.

Okul müdürü Kivani Çilo ile belediyeye giden öğrenciler, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hüseyin Tutak'la görüştü.

Öğrenciler, Tutak'ın makamında açtıkları kumbaralardan çıkan 500 lirayla kıyafetleri, Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere Tutak'a teslim etti.

Tutak, ilçede 2 tır yardım malzemesinin göndermelerinin ardından, öğrencilerin kumbaralarını getirerek anlamlı ve örnek olacak bir davranışa imza attıklarını, bu anlamlı bağışın da kendilerini duygulandırdığını söyledi.

Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ'ın talimatıyla Bayırbucak Türkmenlerine yardım kampanyası görevini layıkıyla sürdürdüklerini dile getiren Tutak, "Rusya ve Esed rejimi bombardımanı altında zor günler geçiren Bayırbucak Türkmenlerine yardım kampanyasının başladığı ilk günden itibaren, deyim yerindeyse seferberlik başlattık. Mesai arkadaşlarım gece gündüz demeden yardım malzemelerini evlerden teslim alarak nakliyesini gerçekleştirdiler. Sonuç itibarıyla 2 tır yardım malzemesini gönderdik. Bugün de bu kampanyanın en anlamlı ve heyecanlı anını yaşıyoruz. İlçemizde Fatih İlkokulu öğrencilerimiz kumbaralarında biriktirdikleri harçlıkları ile bizi ziyarete geldiler. Kendilerine bu duyarlı davranışlarından dolayı çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Tutak, küçük yaşta olmalarına rağmen yardım bilincini çocuklara aşılayan ailelerine, okul müdürü ve öğretmenlerine teşekkür etti.

Okul Müdürü Çilo ise öğrencilerin bu kampanyayı duyunca kıyafetleriyle kumbaralarını kendilerine getirdiklerini anlattı. 

Bu davranışın kendilerini çok derinden etkilediğini dile getiren Çilo, "Öğrencilerimizin kumbaralarından 500 lira çıktı. Bunu da sayarak tutanak altına aldık. İlgililere teslim ettik" dedi.