Pazarcık Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Şahin, "Yükseköğretim Kurumlarında Ön lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş" süresinin 14 Şubat'ta sona ereceğini söyledi.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçişlere ilişkin yayınlanan yönetmelik kapsamında, öğrencilerin kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanı, geçmek istediği üniversitenin diploma programının girdiği yıldaki taban puanına eşit veya yüksek olması durumunda 14 Şubat tarihine kadar istediği üniversiteye başvuru yapılabileceklerini kaydetti.

Merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş imkanından faydalanmak isteyen öğrencileri Pazarcık Meslek Yüksekokuluna davet eden Şahin, şunları söyledi: "Okulumuz, sektör odaklı eğitim ile öğrencilerin sektörde iş bulma oranlarının yüksek olduğu bir meslek yüksek okuludur. Meslek yüksek okulunda mevcut öğrenci alımı yapılan programlar, işletme yönetimi, yerel yönetimler ve dış ticaret programlarıdır. Bu programların ikinci öğretimine de öğrenci alımı yapılmaktadır."

Şahin, yatay geçiş başvurusu için gerekli belgelerinin okulun internet adresinde bulunduğunu sözlerine ekledi.