Pınar Altuğ ile Ramazan Lezzetlerinde Çerkez Pilavı Tarifi

Abone Ol

Malzemeler:

1,5 su bardağı pirinç

1 su bardağı arpa şehriye

1 su bardağı bulgur

1 adet rendelenmiş havuç

Sıvıyağ

Tereyağ

Tuz

Üzeri için:

1 yemek kaşığı tereyağı

Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz

Yapılışı:

İlk olarak ılık suyun içinde pirinçler ıslatılır.

Havuçların kabukları soyularak rendeden geçirilir.

Pilav yapılacak tavanın içine sıvıyağ ve şehriyeyi koyarak biraz kavurduktan sonra üzerine rendelenmiş havuçları ekliyoruz.

Havuçlar güzelce kendini bırakana kadar kavrulmaya bırakılır.

Havuçlar kavrulduktan sonra tereyağını, bulguru ve güzelce yıkanan pirinçleri ekliyoruz.

Daha sonra üzerlerine tuzu ekleyerek on dakika kadar kavuruyoruz.

Su ekliyoruz.

Suyunu çektiğinden emin olduktan sonra pilavımızı ocaktan alırız. 15 dakika demlenmesini bekledikten sonra servise hazır hale gelmiş olacaktır.

Afiyet olsun…