Sakarya'nın en sevilen yemekleri nelerdir? Birbirinden lezzetleri Türk yemekleri içinde Sakarya yemekleri de önemli yer tutmaktadır. Geleneksel Türk mutfağında onlarca çeşit börek yapılmaktadır ve hepsinin de sofralarda ayrı bir yeri vardır. Hamur işlerinin ayrı bir yeri olan Sakarya mutfağında sevilen hamur işlerinin başında da Pırasalı börek gelmektedir. Pırasalı Börek Malzemeleri Hamur için 200 gr. margarin, 1 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı su 1 yumurta 1 paket kabartma tozu 2 su bardağı un İç İçin 500g Pırasa 100g Margarin 3 yumurta 3 yemek kaşığı yoğurt 3 yemek kaşığı un, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber Pırasalı Börek Yapılışı Hamur hazırlanır, 1 saat dinlendirilir, yağlanmış fırın tepsisine yayılır. Yarım kg. pırasa ince doğranır 100 gr. margarin ile sote yapılır. Ateşten alınca içine yumurta, yoğurt, un, tuz, karabiber konulur. Hazırlanan iç hamurun üzerine yayılır. Kaşar peyniri rendelenir, serpilir. Önceden ısıtılmış fırında pişirilir.