Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ankara'da Sıhhiye Meydanı'nda, "Emek Barış ve Demokrasi" mitinginin yapılacağı alandaki patlamanın, genel seçimde böyle bir sonuç ortaya çıkmasın diye yapılan bir saldırı olduğunu söyledi. Zeybekci, Pamukkale Üniversitesi Teknokent’te, Türk Ekonomi Bankası,(TEB) Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Girişimcievi açılışına katıldı.

Açılış töreninden sonra gazetecilerin, Ankara'daki patlamalarla ilgili sorularını cevaplandıran Bakan Zeybekci, bomba olduğunu fakat canlı bomba olup olmadığının araştırıldığını belirtti. Zeybekci, "Ölenler olduğu konusunda güçlü bir şey var. Yaralanan çok sayıda kişi olduğu yolunda elimizde bulgular var. Ölen sayısı tabii ki inşallah o kadar değildir. bizim duyduğumuz kadar değildir ama burada önemli olarak söylemeye çalıştığımız şey, hep beraber söylemeye çalıştığımız şey, Türkiye olarak çok önemli günlerden geçiyoruz. Çok hassas günlerden geçiyoruz. Bu Türkiye'nin birliğine ve beraberliğine, Türkiye'nin huzuruna yapılmış olan melun bir saldırıdır. Hain bir saldırıdır. Bilinçli bir saldırıdır. Bilerek, kasten, nereden, ne şekilde, nereyi kastettiği, nereyi kırmak istediği, ne yapmaya çalıştığı çok malum olan bir saldırıdır." dedi.

Bu saldırıları, özellikle kendi yaşında olanların gayet iyi bildiğini vurgulayan Zeybekci, "Yani bu Maraş'taki o saldırı, bu 12 Eylül öncesinde yaşadığımız o birlik beraberlik ve kardeşliğe yapılan saldırı, daha sonraki dönemlerde her şeyin bir anda farklı, pozitif yöne gideceğinde bir anda 40 askerin indirilerek kurşuna dizilmesi gibi veyahut da 7 Haziran seçimlerinden sonra Meclis'e, belirli bir görüşü temsil ettiğini iddia edenler 80 milletvekiliyle girdikten sonra tekrar silaha sarılma talimatını, emrini almasıyla Türkiye'deki huzuru bozmak, birlik beraberliğine kastetmekle hemen hemen aynı yöntemler, aynı bilinçle ve aynı kaynaktan verilen saldırı talimatı olduğunu düşünüyoruz. Hainliklere karşı bizim için en önemli ilaç, bu hastalığın en önemli kökünü kurutacak olan ilaç, birlik beraberlik ve kardeşliğimizdir. Her şeyiyle, bütün zenginliklerimizle omuz omuza, kol kola olduğumuz sürece böyle hastalıklardan, böyle hislerden kurtuluruz. Kurtulacağız inşallah. Sakin olmamız lazım. Gün, birlik beraberlik günüdür. Gün, dayanışma günüdür. Gün bütün siyasi partilerin, bütün görüşlerin, düşüncelerin, eğer diyorsak ki Türkiye bizimdir, eğer diyorsak ki bu milletin birlik ve beraberliği önemlidir, eğer diyorsak ki vatan bölünmez, eEğer diyorsak ki bu ülke, bu devlet, bu millet ilelebet var olacak, o zaman gelin kol kola girelim, gelin omuz omuza olalım. Gelin, bu duruşumuzla bu hastalıkların tamamından böyle kurutulabiliriz." diye konuştu.

Bir basın mensubunun, saldırıların seçim güvenliğine etki edip etmeyeceğine dair sorusuna karşılık ise Bakan Zeybekci, şunları kaydetti: "Bunun canlı bomba olma yönündeki şeyleri biraz yüksek. Öyle bir şey olduğunda emniyet teşkilatımız, güvenlik güçlerimiz bunun kimliğiyle de ilgili önemli tespitlerde bulunacaklardır. Sandık ve seçim güvenliğiyle ilgili tedbirler gereğinin en üst seviyesinde yapılacak ve bu orayı, yani seçim güvenliğini etkilemeyecek. Bu başka mesaj, yani seçimler, 1 Kasım seçimleriyle bu ülkenin istikrarı, bu ülkenin siyasi, ekonomik istikrarıyla ilgili güçlü görüntüler ortaya çıkmaya, emareler ortaya çıkmaya başladığında bunun böyle olmasını istemeyen bir istek, böyle bir talep olmasın, Türkiye'de ekonomi ve siyasi istikrar olmasın, 1 Kasım seçimlerinde böyle bir sonuç ortaya çıkmasın diye yapılan bir saldırı olarak düşünüyorum. Yani bunun başka şehirlerde, 7 Haziran seçimlerinden önce bir yerlerde, bir toplantı, miting sırasında yapılan saldırılarla bence benzerlikleri de vardır ama bence bunu güvenlik güçlerimize bırakmak lazım. Daha detaylı çalışmasını beklemek lazım."