CHP Antalya 1. sıra milletvekili adayı Dr. Niyazi Nefi Kara, 13 yıldır enerji nakil hatlarını yenilemeyenlerin Antalya'ya hızlı tren getirmelerinin de hayal olduğunu söyledi. Kara, "Her yıl 12 milyon yabancı 3 milyon yerli turistin tatil yaptığı 570 bin yatak kapasiteli Antalya'nın enerji nakil hatlarını yenilemeyenler Antalya'ya hızlı tren getiremez. Bunlar ancak Kepez, Manavgat ve Oymapınar'ı, millete yüksek fiyattan elektrik satanlara hibe etmesini bilirler." dedi.

CHP Antalya 1. sıra milletvekili adayı Dr. Niyazi Nefi Kara, Manavgat'ta seçim çalışması yaptı. Partililerle bir araya gelen Kara, siyasi iktidarın yeni Türkiye'sinde baskı, hukuksuzluk, adam kayırma, keyfilik, ben ne dersem o olur, yolsuzluk, zulüm ve hukuk tanımamazlık olduğunu kaydetti. Her seçim dönemi göstermelik ithal bakanlarla Antalya'dan oy devşiren iktidara, halkın yüz vermediğini ileri süren Kara, 2002'den bu yana Mehmet Dülger, Mehmet Ali Şahin ve Vecdi Gönül derken şimdi de Lütfi Elvan'la ithal aday gösterme alışkanlıklarını sürdürdüklerini kaydetti.

Eski Milli Savunma Bakanı olan Gönül'ün seçildikten sonra Antalya'yı unuttuğunu ve çoğu kişinin de bugün ismini bilmediğini vurgulayan Kara, dünya turizminde söz sahibi olmuş şehrin sorunlarını ithal adaylar değil, Antalya'nın çocuklarının çözebileceğinin altını çizdi. AK Parti'nin Antalya'da seçimlere ithal aday ve Google arama motorunda bulunan isimlerle girdiğini ve halkın da bunlara yüz vermediğini iddia eden Kara, şöyle konuştu: "Bu iktidarın şunu yaptık bunu yaptık dediğine bakmayın; bunların yaptıkları en iyi iş yolsuzluk, ülke kaynaklarını israf, adam kayırma, hukuksuzluk, kaynak talanı. Allah bunları ıslah etsin. 13 yıldır Antalya bölgesinde enerji nakil hatlarını yenilemeyenler şimdi milletin karşısına çıkmış hızlı tren getireceğiz diyorlar. İnsanda biraz utanma olur. Trafolara kedileri sokanlar, her yıl 12 milyon yabancı 3 milyon yerli turistin geldiği Antalya'mızda enerji nakil hatlarını yenilemeyenler Enerji nakil hatlarını yenileyemediler ama; Kepez, Manavgat ve Oymapınar barajlarını, vatandaşa yüksek fiyattan elektrik satanlara hibe ettiler. Bu zulme 7 Haziran'da başta Manavgat olmak üzere Antalya'nın 19 ilçesi sandıkta dur diyecektir."