CHP'nin 23 bin 800 seçmenin 'buhar olduğunu' iddia ettiği Antalya'da 15 yıldır aynı adreste ikamet eden, en son 7 Haziran 2015 seçimlerinde oy kullanan 2 çocuk babası Cuma Arabacı ile eşinin kaydı silindi. Askıya çıkan seçmen listesinde kendinin ve eşi Ayşe Arabacı'nın kaydını bulamayan Cuma Arabacı, yanlışlığı düzeltmek için gittiği ilçe nüfus müdürlüğü ile seçim kurulunda kayıtlarının tamamen silindiğini ve hiçbir yerde görünmediklerini öğrendi.

Cuma Arabacı, eşi ve iki çocuğuyla birlikte Antalya'nın merkez ilçelerinden Muratpaşa'da ikamet ediyor. Ailesiyle birlikte 15 yıldır, Mehmetçik Mahallesi 938 Sokak sınırı, Hizmet Sitesi Başak Apartmanı'nda ikamet eden Cuma Arabacı, seçim dönemlerinde evinin yakınındaki okulda oy kullanıyor. En son 7 Haziran 2015 seçimlerinde eşiyle birlikte Mehmetçik Mahallesi İlköğretim Okulu'nda oy kullanan Cuma Arabacı, bir yakınının haber vermesiyle 2 Eylül'de ask çıyan çıkan seçmen listesinde kendisinin ve eşinin kaydının olmadığını öğrendi. Muhtara giderek durumunu kontrol eden Cuma Arabacı yanlışı düzelttirmek için önce Muratpaşa İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne ardından da Muratpaşa İlçe Seçim Kurulu'na gitti. Nüfus müdürlüğündekilerin 'Sen orada yoksun' diyerek kendisini seçim kuruluna gönderdiğini anlatan Cuma Arabacı, “Oradakiler de sistemin birinde göründüğümü, diğerinde görünmediğimi söyledi.” dedi.

Eşinin işi için ilçe nüfus müdürlüğünden 20 Ağustos'ta nüfus kayıt örneği aldığını, kayıtlarının ise 22 Ağustos'ta silindiğini öğrendiğini anlatan Cuma Arabacı, “Benim kaydımı nasıl silersiniz?' dedim. 'Onu biz bilmeyiz, git seçim kuruluna sor' dediler. Oraya gittiğimde de 'Biz bilmeyiz nüfus silmiş. Bizimle bir ilgisi yok' dediler. Aynı sitede erkek kardeşim de oturuyor. Onun kaydı var, benim ki yok.” diye konuştu.

'ÖLÜYE SEÇİM KAĞIDI ÇIKARIYOR, YAŞAYANI ÖLDÜRÜYORLAR'

İkamet ettiği adrese yeni taşındığını, 15 yıldır aynı yerde oy kullandığını dile getiren Cuma Arabacı şöyle konuştu: “Ne oldu da bir anda bu seçimde kaydım kayboldu? Aynı yerde kardeşim de var. Aynı yerde o kadar insan var ama binada sadece benim yok. Nereye gitti? Bizim binada başkası da olmasa anlarım. Onların var da benim niye yok? Ölüye seçim kağıdı çıkarıyorlar, yaşayanı öldürüyorlar. Oradaki insana soruyorum: Ben ölmüş müyüm? 'Abi sen orada görünmüyorsun' diyor. 'Nerede görünüyorum? diye soruyorum, 'Hiçbir yerde görünmüyorsun.' diyor.”

'OYUMU KULLANMAK İSTİYORUM'

Oyunu kullanmak istediğini ve bunun için mücadele edeceğini anlatan Cuma Arabacı, “Özgürlüğümü niye alsınlar. Hasta değilim, sağlamım. Oy kullanmak benim hakkım. Oy kullanamazsam sorumluları mahkemeye vereceğim.” dedi.

Cuma Arabacı, vatandaşlara muhtarlıklarda askıya çıkan seçmen listelerini kontrol etmelerini tavsiye etti.