Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Koza İpek Grubu'na ait kanal ve televizyonlarına yapılan operasyonla ilgili, "18 milletvekili fazla alabilmek için ülkeyi kaosa sürükleyenler, şimdi özgür medyaya kılıç çekti." dedi. Kaybedenler kulübünün 1 Kasım'da ortaya çıkacak malum tabloyu değiştirmek adına her şeyi yapabilecek durumda olduğunu savunan Erdem, "Bugünkü operasyonla birlikte AKP seçim çalışmalarına başlamıştır ve artık bugünden itibaren özgür medyayı susturmaya yönelik her hamle AKP'nin seçim stratejisi olarak yorumlanmalıdır." ifadelerini kullandı.

Eren Erdem, Bugün gazetesinin IŞİD'e silah sevkiyatına dair haberler yaptıktan sonra Mali Suçları Araştırma ekiplerinin, polis eşliğinde baskın düzenlenmesiyle ilgili yazılı açıklamalarda bulundu. CHP'nin medyaya baskıyı izleme komisyonunda da yer alan Erdem, şunları kaydetti: "Bir süredir sosyal medya üzerinden yayılan bir söylentinin gerçekleşmeye başladığını görüyoruz. Akın Grubu'na yönelik baskın, Can Dündar'ın tutuklanacağı iddiaları, Sözcü ve Birgün gibi muhalif seslerin susturulma çabası, Saray'ın sürece dair kaygılarının açık bir delilidir. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Kasım'da 7 Haziran'da yapılan hatanın tekerrür etmemesini telkin ettiği konuşmasında, milli iradeyi tanımaz tavrını alenen ifşa etmişti. Nasıl ki, koalisyon masasına boş kağıtla gelip, milli iradeyi 35 gün boyunca oyalayan ve ülkeyi hükümetsiz bırakma pahasına masadan alelacele kaçan irade, bu kaçıştan zafer üretme adına dayattığı erken seçim sürecini de provoke etmeye çalışmaktadır."

18 MİLLETVEKİLİ FAZLA ALABİLMEK İÇİN ÜLKEYİ KAOSA SÜRÜKLEYENLER, ŞİMDİ ÖZGÜR MEDYAYA KILIÇ ÇEKTİ

"7 Haziran öncesinde ülkede bir tek şehit cenazesi yok iken, bir anda kaosun hakimiyet kurması, şehit cenazelerinde AKP'ye tepki üretmiş, halkımız ciddi ciddi bu garip durumu sorgulamaya başlamıştır. 18 milletvekili fazla alabilmek için ülkeyi kaosa sürükleyenler, şimdi özgür medyaya kılıç çekti." diyen Erdem, şöyle devam etti: "Yapılan anketler, kamuoyu yoklamaları ortadadır. Kaybedenler kulübü, 1 Kasım'da ortaya çıkacak malum tabloyu değiştirmek adına her şeyi yapabilecek durumdadır. Bugünkü operasyonla birlikte AKP seçim çalışmalarına başlamıştır ve artık bugünden itibaren özgür medyayı susturmaya yönelik her hamle AKP’nin seçim stratejisi olarak yorumlanmalıdır."

AMAÇ BELLİ, YENİLGİSİ TESCİLLİ AKP’YE ERKEN SEÇİM SÜRECİNDE NEFES ALDIRMAK!

7 Haziran sonrası CHP'nin tüm yapıcı ve ülkeyi hükümetsiz bırakmama gayreti ile bezenmiş tutumuna rağmen, apar topar koalisyon masasını deviren, koalisyondan kaçan irade, sanrılar üzerinden ülkeyi seçim atmosferine soktuğunu ve seçimlerden zaferle çıkabilmek adına, başta medya olmak üzere tüm demokrasi güçlerine savaş ilan ettiğini vurgulayan Erdem, şu ifadeleri kullandı: "Bu durum kabul edilemez bir durumdur. Bugün, Sözcü, Cumhuriyet, Birgün gibi kurumların sesini kısma adına yürütülen sistemli saldırılardan medet umarak sandıktan zafer elde edeceğini zannedenleri, halkın vicdanına havale ediyorum. Keza, halkımız, yaşanan kaosun nedenlerini çok iyi bilmekte, koalisyon masasını kimlerin terkettiğini, kimlerin Saray'ın arzusu namına ülkeyi hükümetsiz bırakmaktan dahi geri durmadığını çok net görmektedir. Biz CHP olarak, medyaya baskıyı izleme komisyonumuzun çalışmalarıyla birlikte Bugün, BirGün, Cumhuriyet, Sözcü ve internet medyasına yönelik baskıyı engellemek adına demokratik yollardan var gücümüzle mücadele edeceğiz."