Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na 2002-2015 yılları arasında fiziki saldırıya uğrayan gazete, dergi, televizyon kanalı, radyo sayısını sordu.

Meclis Başkanlığı'na Davutoğlu'nun cevaplaması istemiyle soru önergesi veren Tanrıkulu, "AKP Hükümeti kendisine muhalif olarak nitelendirdiği basın ve medya kuruluşlarına polis ve maliye baskınları düzenlemektedir. Basın ve medya kuruluşlarına yapılan baskınlarla yetinmeyen AKP Hükümeti kendisine muhalif olarak gördüğü ülkemize ekonomik olarak büyük katkı sağlayan holdinglere de baskı yapmakta, firmaları maliye ve polis baskınları ile kontrol etme çabasındadır." dedi.

Bu bağlamda Tanrıkulu, şu soruları yöneltti: "2002-2015 yılları arasında fiziki saldırıya uğrayan gazete, dergi, televizyon kanalı, radyo sayısı kaçtır? Bu saldırılar hangi kuruluşlara kim veya kimler tarafından yapılmıştır?

2002-2015 yılları arasında tutuklanan ve mahkum edilen gazeteci sayısı nedir?

2002-2015 yılları arasında basın kuruluşlarına yapılan maliye denetimlerinde kuruluşlara verilen cezalar nelerdir?

2002-2015 yılları arasında medya ve basın sektöründe bağlı şirketi bulunan holding veya firmalara maliye tarafından yapılan denetim ve baskınların sayıları nedir? Bu baskın ve denetimler sonucu hangi holding ve firmalara ne tür cezalar verilmiştir?

Son 5 yıl içinde maliye ve polis tarafından denetimlere maruz kalan holdingler hangileridir? Bu holdinglere uygulanan para ve idari cezalar nedir?

Doğan Medya Grubu hakkında hangi gerekçelerle soruşturma başlatılmıştır? Soruşturmanın akıbeti nedir?

2010-2015 yılları arasında gazete manşetinin ihbar kabul edilmesi gerekçesi ile kaç gazete ve medya kuruluşu hakkında soruşturma başlatılmıştır?"