CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

"Basına yansıyan haberlere göre Özelleştirme İdaresi'nin, Yarımca Porselen arazisini 30.5 milyon dolara bir özel şirkete sattığı ve liman yapılmak üzere aynı arazinin 82 milyon dolara, söz konusu özel şirketten satın alındığı iddia edilmektedir." diyen Tanrıkulu, bu bağlamda şu soruları yöneltti:

"Özelleştirme İdaresi'nin, Yarımca Porselen arazisini 30.5 milyon dolara bir özel şirkete sattığı ve liman yapılmak üzere aynı arazinin 82 milyon dolara, söz konusu özel şirketten satın aldığı iddiası doğru mudur? İddia doğru ise bu şirketin ismi nedir? Yönetim kurulu üyeleri kimlerdir?

İddia doğru ise 51.5 milyon dolar kamu zararı söz konusu değil midir? Konu ile ilgili soruşturma başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır? Arazi özel şirket tarafından hangi usulle alınmıştır? Yarımca Porselen arazisinin bedeli özel şirket tarafından nasıl tespit etmiştir?"