Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars milletvekili adayı Ayhan Bilgen, 400 milletvekili isteyerek başkanlık hayalleri kuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çok net bir mesaj verildiğini söyledi.

HDP Kars milletvekili adayı, bir dönem MAZLUM-DER başkanlığı yapmış olan ve gazeteci kimliği ile tanınan Ayhan Bilgen, yaptığı seçim değerlendirmesinde, "Evet, AKP birinci partidir. Ama tek parti dönemi kapanmıştır. Bundan sonra Türkiye'yi uzlaşarak yönetmek herkes için bir zorunluluktur." dedi.

Türkiye genelinde ve Kars'ta seçmenlerin kendilerine göstermiş olduğu ilgiyi de değerlendiren Bilgen, Türkiye'nin değişik yerlerinde ve Kars'ta halkın seçimlere göstermiş olduğu yüksek katılımın bir duyarlılık göstergesi olduğunu belirtti.
Seçimlerle verilen mesajın, açıkça iktidar partisinin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmediği yönünde olduğunu ifade eden Bilgen, "Farklı kimliklerin, farklı dillerin, inançların birlikte barış içinde yaşama iradesi sandığa yansımıştır." diye konuştu.

'PROVOKASYONLARA FIRSAT VERMEMEMİZ LAZIM'

Bilgen, seçim sürecinde parti olarak oldukça ağır bedeller ödediklerini ifade ederek, "Hala onlarca yaralımız var. Hayatını kaybedenler var. Yeni tatsızlıklara fırsat vermememiz gerekiyor. Bir provokasyona fırsat vermememiz gerekiyor. Elbetteki coşku, başarı ve zaferi hak etmiş bir tabanımız var. Ama dikkatli olmamız gerekiyor. Çok sağduyulu olmamız gerekiyor. Bundan sonra Kars'ın özellikle de HDP'ye tanıdığı krediye, verdiği mesaja, verdiği emanet oya layık olmamız lazım." değerlendirmesinde bulundu.