Son günlerde domuz gribi nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının artması üzerine konu Meclis gündemine taşındı. Halkların Demokratik Partisi(HDP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na, 42 kişinin hayatını kaybettiği domuz gribi ile ilgili alınan tedbirleri sordu.

HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, domuz gribini Meclis gündemine taşıdı. Ayhan, her geçen gün hayatını kaybedenlerin sayısında artışın yaşandığına dikkat çekerek, Sağlık Bakanı Mehmet Müzezzinoğlu’nun cevaplaması istemi ile soru önergesi verdi.
“Türkiye’de de Domuz Gribi A(H1N1) sayılarında gözle görülür bir artış gözlemlenmektedir.” diyen Ayhan, “Bakanlığınızın verilerine göre domuz gribi hastalığından 42 kişinin hayatını kaybettiği belirtilmektedir. Domuz gribi hastalığından dolayı ölüm sayısının her geçen gün artması toplumda ciddi bir kaygıya yol açmaktadır.” dedi.
“2015 yılında domuz gribinden ölenlerin sayısı kaçtır? Ölenlerin cinsiyet ve yaş grupları nasıldır?” diye soran Ayhan, “Domuz gribi vakası en çok hangi bölgede yaygınca görülmektedir? Bu bölgelerde yaygın olmasının sebepleri nelerdir, bakanlık olarak domuz gribi salgınının takibi ve tedavisine dönük ne gibi çalışmalarınız bulunmaktadır, bakanlık olarak yaptığınız çalışmaların domuz gribi salgınının önlenmesinde yeterli görüyor musunuz, şayet görmüyorsanız ne gibi ek tedbirler almayı planlamaktasınız?” diye sordu.