Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk, “85 seçim bölgesinde ortak seçime giriyoruz. Bunlardan 55 seçim bölgesinde Saadet Partisi birinci sırada aday gösterecek. 30 bölgede de Büyük Birlik Partisi aday gösterecek.” dedi.

Mehmet Asiltürk, Saadet Partisi ile Büyük Birlik Partisi’nin yaptığı ittifaka ilişkin açıklamalar yaptı. İttifakın ‘alternatif yok’ diyenler için olduğunu vurgulayan Asiltürk, şöyle devam etti: “7 Haziran genel seçimleri için siyasi partiler Yüksek Seçim Kurulu'na seçime gireceği illerle ilgili listeleri teslim etti. Saadet Partisi son anda Büyük Birlik Partisi ile milli ittifak adı altında bir ittifak gerçekleştirdi. Bu ittifak inşallah memleketimiz için 'başka alternatif yok' diyenler için ülkenin geleceğinde bölünmemesi çözüm sürecini çözülme süreci olmaması için milletin mutlaka itibar etmesi gereken bir ittifak oldu. Merhum Erbakan Hocamız ve Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'da 1996'da Refah-Yol hükümeti kurulduğunda Büyük Birlik Partisi’nin dışarıdan hükümeti destekleyerek güvenoyunu alması için destek sağlaması, yine 28 Şubat'ta Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun aldığı tavır ve bugün gelinen noktada alınan bu tavır bizler tarafından gerçekten takdirle karşılandı."

85 seçim bölgesinde ortak seçime gireceklerini söyleyen Asiltürk, “7 Nisan seçimlerin listelerinin verilmesinin son günüydü. Ancak 11 Nisana kadar siyasi partiler bu listelerin eksiklerini tamamlamak zorunda. Saadet ve Büyük Birlik Partileri son gün protokol imzaladı. İçinde Saadet Partisi bütün illerde listelere girecek şekilde isimleri yazdı. Ama ilk sıralar boş bırakılarak yazıldı. Çünkü bir ortaklık var. Bu ortaklıkta her siyasi partinin belirleyeceği adaylar 1’inci, 2’inci, 3’üncü sırada kim olacağı konusunun müzakeresi var. Şuanda 81 ilde ve Ankara, İstanbul, İzmir gibi 3 bölge olan yerlerde seçime giriyoruz. Bunlardan 55 seçim bölgesinde Saadet Partisi birinci sırada aday gösterecek. 30 bölgede de Büyük Birlik Partisi aday gösterecek. Listeler hazırlanıyor. İnşallah bir iki gün içinde hem de Türkiye genelinde tüm seçim bölgelerinin listelerini kamuoyu ile paylaşacağız. Malatya da 1-3-5'inci sıralar Saadet Partisi, 2-4-6'ıncı saralar Büyük Birlik Partisi olarak belirlenecek. Daha önce aday adayı olan kardeşlerimiz içinde 3 kişi listeye girecek. Büyük Birlik Partisi’nden de 3 kişi girecek.” diye konuştu.