MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, bir araya geldiği üniversite öğrencilerinin sorunlarını dinledi ve önerilerini anlattı. 7 Haziran seçimlerinin sadece milletvekili seçimi olmadığını, demokrasi ile diktatörlük arasında bir karar verileceğini vurgulayan Tanrıkulu, "Bu nedenle gençler mutlaka sandığa gitmeli ve şikâyetçi olduğu iktidardan oyları ile hesap sormalı." dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, öğrencilere MHP’nin projelerini anlattı. İstanbul’da 20’den fazla üniversitenin öğrenci konseyi başkanları ile siyaset ve diplomasi kulüp başkanlarıyla Türkiye Spor Yazarları Derneği’nde bir araya gelen Tanrıkulu, öğrencilerin başta eğitim-öğretim olmak üzere, burs, sağlık ve ulaşım sorunlarını dinledi, gençlere 7 Haziran’da mutlaka sandığa gidin çağrısı yaptı.
Türkiye’de şu anda en büyük sorunlardan birinin genç işsizlik oranının yüksekliği olduğunu dile getiren Tanrıkulu, üniversiteden mezun olan gençlerin iş bulamadığını söyledi. Bu sorunun çözümü için ekonominin her yıl yüzde 7’nin üzerinde büyümesini sağlayacak tedbirlerin alınması gerektiğini açıklayan Tanrıkulu, ayrıca üniversitelerde de eğitim kalitesinin artırılmasının şart olduğunu kaydetti.

'GENÇLERİN SORUNLARI ÇÖZÜLECEK'

Üniversitede okuyan gençlerin birçok sıkıntı ile boğuştuklarını ve bu anlamda sorunların başında da eğitim-öğretimin niteliği, barınma, burs, sağlık ve ulaşım geldiğini anlatan Tanrıkulu, "Öğrenci konseyi başkanlarımız ile siyaset ve diplomasi kulüp başkanlarıyla verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Gençler sorunlarını bizimle paylaştılar. Biz de parti olarak zaten Türkiye’nin geleceği olan gençlerimize özel önem veriyoruz. Bu konuda birçok projemiz var. Türkiye Öğrenci Konseyi son dönemde seçimlerini yapamıyor. İktidarın öğrenci konseyleri üzerinde ciddî siyasi baskısı var. Öncelikle bu baskının kaldırılması gerekiyor." diye konuştu.

MHP iktidarı döneminde gençlik topluluklarının çok daha özgür olacağını ifade eden Tanrıkulu, "Öğrencilerin birçok sorunu var. Bunlardan biri de Vakıf üniversitelerinde harçlardan KDV alınırken, devlet üniversitelerinde böyle bir uygulama yok. Vakıf üniversitelerinde okuyan öğrenciler KDV uygulamasının kaldırılmasını istiyorlar. Barınma da en büyük sorunlardan biri. Öğrencilerin büyük bir kısmı kısıtlı bütçelerine uygun yurt bulamıyor. Yurt sorunu mutlaka çözülmeli. MHP iktidarında böyle bir sorun kalmayacak." dedi.

Öğrencilere 7 Haziran seçimlerinin ülke geleceği açısından önemine de değinen Tanrıkulu, bu seçimlerin sadece milletvekili seçimi olmadığını, demokrasi ile diktatörlük arasında bir karar verileceğini söyledi. Bu nedenle gençlerin mutlaka sandığa gitmesi ve şikâyetçi olduğu iktidardan oyları ile hesap sorması gerektiğini vurgulayan Tanrıkulu, bu konuda gençlerin en doğru kararı vereceğine inandığını sözlerine ekledi.

Program sonrası üniversiteli gençler, sorunlarını, dertlerini dinleyip, paylaşan ve çözüm önerileri sunan Tanrıkulu’na bir teşekkür plaketi sundu.