CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, AK Parti teşkilatlarının ve okul müdürlerinin seçim işlerini konuşmak için yemekli toplantı düzenlemesini ve organizasyonu Çankaya Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yapmasını Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sordu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na soru önergesi veren Gök, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak genel seçimlere günler kala AK Parti’nin Ankara’da okul müdürleriyle parti teşkilatını tanıştırmak amacıyla yemekli toplantılar düzenlediğinin gazetelere yansıdığını söyledi.

Bu bağlamda Gök, şu soruları yöneltti:

Bu tanışma yemeklerinden ilkinin Ankara’nın Çankaya ilçesindeki okulların müdürleri ile Öveçler semtinde yapıldığı ve organizasyonu Çankaya Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yaptığı doğru mudur?

Doğru ise, Öveçlerdeki Turizm Meslek Lisesi’nde yapılan yemekli toplantıda AKP teşkilatı ile tanıştırılan 80 okul müdürünün ve okulların adlarını açıklayacak mısınız?

Gruplar halinde tüm okul müdürleriyle yemekli toplantılar düzenleneceği ve AKP teşkilatı ile okul müdürlerinin tanıştırılıp seçimlerde sandık başkanı olarak hangi öğretmenlerin görevlendirileceği ve seçimlerde neler yapılacağının konuşulacağı, kararlaştırılacağı iddialarının yarattığı huzursuzluğu gidermek için ne yapacaksınız?

Siyasi parti teşkilatlarının seçimlerin hemen öncesinde seçimlerin yapılacağı okulların müdürleri ile içeriği sandık başkanlarının saptanması ve yapacakları işler olan yemekli toplantılar düzenlenmesi gibi görevleri var mıdır? Varsa bu görevin yasal dayanağı nedir?

Yasalara ve teamüllere aykırı olarak kendini yetkili ve görevli kurulların yerine koyup seçimlerin huzur ve güven içinde yapılmasını, seçmen iradesinin sandığa özgürce yansımasını önleyecek ve seçimlere gölge düşürecek böylesi toplantıların yapılmasını önlemek için ilgililere derhal bir talimat verecek misiniz?

Anılan yemekli toplantıya katılan 80 okul müdürü hakkında ne işlem yapacaksınız? Derhal bir soruşturma başlatacak mısınız?