11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 7 Haziran genel seçimler sonrası Türkiye’nin kendi gündemine döneceğini söyledi. Parti liderlerine seçim çalışmaları sırasında kırıcı olmamaları tavsiyesinde bulunan Gül, 1950 yılından beri yapılan hiçbir seçime şaibe karışmadığını ifade etti.

11. Cumhurbaşkanı Gül, kendi adını taşıyan Abdullah Gül Üniversitesi Hakime – Ahmet Kamil Erciyas Öğrenci Köyü, Çevre düzenlenmesi ve spor sahası açılış törenine katılmak üzere havayoluyla Kayseri’ye geldi. Havaalanında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Valisi Orhan Düzgün ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri tarafından karşılanan Gül, burada gazetecilerin sorularını cevapladı.

'SEÇİMDEN SONRA TÜRKİYE MUHAKKAK KENDİ GÜNDEMİNE DÖNECEK'

Seçim öncesi ülkedeki gergin ortamı değerlendiren Gül, her seçimin kendisine göre bir heyecanı olduğunu söyledi. Bu heyecandan kaynaklı gerginliğin olabileceğine işaret eden Gül, “Ama Türkiye olarak hepimizin dikkat etmesi gereken, seçim öncesi herhangi bir gerginlik, seçim sonrasını esir almaması lazım. Seçimden sonra Türkiye muhakkak kendi gündemine dönecek. Tekrar gelişme, kalkınma gibi temel meselelere yoğunlaşacak." diye konuştu.

TBMM’nin bütün halkın birliğini, beraberliğini temsil eden yer olduğunu vurgulayan Gül, oradaki çalışma ortamının en iyi şekilde sağlanması amacıyla seçim öncesi de herkesin centilmenliğe riayet etmesi gerektiğin kaydetti. Seçim çalışmaları sırasında eleştirilerin normal olduğunu belirten Gül şunları söyledi: “Muhakkak ki farklı sesler demokrasi ve çoğulculuğun gereği. Ama bunlar ne kadar kırıcı olmazsa, seçim sonrası hep beraber Türkiye için çalışma ortamını, TBMM'de daha da kolaylaştırır. Eminim ki Türkiye'de bunlar olacaktır.”

1950 yılından beri yapılan seçimlerin hiç birisine şaibe karışmadığını da kaydeden 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Türkiye'de çok seçimler oldu, çok şükür ki, 1950'den beri yapılan seçimlerin hiçbirine şaibe düşmedi. Eminim ki bu seçim de en güzel şekilde olacaktır. Açık, şeffaf, uluslararası örgütlere her zaman açık. O açıdan herkesin sandığa gidip, vatandaşlık görevini en güzel şekilde yapacağından da eminim." diye konuştu.

'BU HİZMETLERİN KARŞILIĞINDA ÖĞRENCİLERDEN BAŞARI BEKLİYORUZ'

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül daha sonra AGÜ Hakime – Ahmet Kamil Erciyas Öğrenci Köyü, çevre düzenlenmesi ve spor sahası açılış törenine geçti. Burada da bir konuşma yapan Gül, bugüne kadar eğitim öğretimin hep önemini vurguladığını belirterek, öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılayacak evlerin hayırlı olması temennisinde bulundu. Öğrencilerin en güzel ortamlarda kalmaları ve en iyi eğitimi almaları için devlet ve hayırseverlerin elinden geleni yaptığını belirten Gül, bunun karşılığında da öğrencilerden başarı beklediklerini ifade etti.