11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e en yakın isimlerden biri olan Kayseri Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve AK Parti milletvekili aday adayı Mehmet Özhaseki, Gül’ün siyasete dönmesiyle ilgili, “Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, bu saatten sonra siyasete döner mi? Olsa hangi şartlarda olur. O istek biraz zor görünüyor.” dedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ilk siyasete girdiği 1990’lı yıllardan itibaren yanında olan ve onu iyi tanıyan Mehmet Özhaseki, yerel bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Gül’ün siyasete dönüp dönmeyeceği ile ilgili soruya uzun bir açıklama ile cevap verdi. Özhaseki, şunları söyledi; “Sayın Cumhurbaşkanımızı siyasete sonradan giren, halk tabiri ile daldan eğme bu işlere giren birisi değil. Çocukluğundan beri memleket meselelerine karşı duyarlı olmuş, Necip Fazıl ekolünde bulunmuş, onun sohbetlerini dinlemiş, onun yanında yetişmiş. Senelerde kendine has dava için çile çekmiş birisidir. Milletvekilinden sonra şahsiyeti, karakteri, çalışkanlığı ile mümeyyiz oldu. İlk milletvekilliği sırasında bir tartışma esnasında Deniz Bey'e, 'Abdullah Bey böyle söylüyor' denildi. Deniz Bey'de “Abdullah bey söylüyorsa, doğru söylüyordur.” dedi. Böyle bir tavır vardı. Dost düşman herkes takdir ederdi.”

"ABDULLAH BEY'İN TÜRKİYE’YE KATACAĞI ÇOK ŞEY VAR"

Abdullah Gül’ün ilk siyaset dönemlerini hatırlatan Özhaseki, “Cumhurbaşkanımızın Meclis'te ilk sorduğu yer kütüphane olmuştur. Kütüphaneye gidip, kitap okumuş ders çalışmıştır. Notlarına baktı. Sonra bakan oldu. AK Parti kuruculuğundan sonra başbakanlık yaptı, bakan oldu. Sonra cumhurbaşkanı oldu. Siyasette gelinebilecek en alt noktadan başladı, en üst noktaya geldi. Devletin zirvesinde cumhurbaşkanlığı yaptı. Bir birikim sahibi. Dolu. Tecrübelerinden istifade etmek gerekir. Eğer iki cumhurbaşkanı kendi arasında konuşur bu yönde karar verirse, Türkiye kazanmış olur. Abdullah Bey'in Türkiye’ye katacağı kazandıracağı çok şey var” dedi.

“SİYASETE DÖNER Mİ, HANGİ ŞARTLARDA OLUR, AMA O İSTEK BİRAZ ZOR”

“Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, bu saatten sonra siyasete döner mi? Olsa hangi şartlarda olur. O istek biraz zor görünüyor” diyen Mehmet Özhaseki, “Cumhurbaşkanımız Gül, hep şunu söylüyordu. “Böyle yerlerin onurunu da korumak gerekir. Cumhurbaşkanlığı yaptım. En son zirvede bıraktım. Sonra yakışmayacak hiçbir hareket yapmamam lazım” diyordu. Süleyman Demirel için yazılan bir şey vardı. Devletin zirvesi Cumhurbaşkanlığı'na gelen insan artık devletin en üst makamına geldi. Hal ve hareketlerine dikkat etmesi gerekir. Devleti temsil ediyor. Herkesin cumhurbaşkanı olmuştur. Bir partiden gelir. Sever veya sevmezseniz. Türkiye Cumhuriyeti'nin başıdır. Ordunun başkomutanıdır. O görevi yaptıktan sonra siz her şey yapamazsınız. Siyasetçi olarak bakan, başbakan olursunuz. Ama cumhurbaşkanlığı makamından sonra biraz daha riayet edersiniz. Abdullah Gül’de bu ağırlık var. Çokta istekli olduğunu zannetmiyorum.”

"ABDULLAH GÜL HAKKINI VERİR"

Mehmet Özhaseki, Gül’ün siyasete dönmesiyle ilgili iki cumhurbaşkanı görüşmesi sonucunda kendi aralarında anlaşırlar, başka bir terimin üzerinde mutakıp kalırlarsa Abdullah Gül’ün yeni bir göreve başlarsa da bunun hakkını vereceğini söyledi. Bu durumda kendilerinin de destek vereceğini anlatan Özhaseki, “Ama öyle bir ihtimali zayıf görüyorum. Sayın cumhurbaşkanımız ve başbakanımız gelirse şeref duyarız diyorlar ama elbette ki dava arkadaşları ve birbirlerini seviyorlar. Muhabbeti biliyorum. Dedikodu kazanında neler döndüğünü biliyoruz ama onlara çok itibar etmiyoruz, güzellik var. Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği için bir aday ismi söz konusu. Bunun içinde Abdullah Bey gösterilirse makul ve doğru olur” diye konuştu.