Bakanlar Kurulu toplantısında alınan acele kamulaştırma ve afet riskli alanlarla ilgili kararlar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Söz konusu kararlar şöyle sıralandı:

"İstanbul İli, Küçükçekmece İlçesi, Fatih Mahallesinde Bulunan ve 28/1/2013 Tarihli ve 2013/4257 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun 2 nci Maddesine Göre Riskli Alan İlan Edilen Alan Sınırları İçerisinde Kalan ve Mülkiyeti Hazineye Ait Olan Bazı Taşınmazların Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Tahsis Edilmesi.

Sivas İli, Merkez İlçesi, Esentepe ve Yunus Emre Mahalleleri Sınırları İçerisinde Bulunan Alanın Riskli Alan İlan Edilmesi Hakkında Karar
2015/7336 Irak-Türkiye Ham Petrol Boru Hattının Deplase Edilmesi Amacıyla Bazı Taşınmazların Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılması.

380 kV Uşak Trafo Merkezi Projesi Kapsamında Bazı Taşınmazların Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılması.

Çankırı İli, Merkez ve Eldivan İlçeleri Sınırları İçerisinde Yer Alan Bazı Taşınmazların, Yakınkent Organize Sanayi Bölgesi Doğal Gaz Boru Hattı Projesi ile Projeye Ait Sabit Tesisler, Ulaşım Yolları, Enerji Nakil Hatları, Katodik Koruma Hatları ve Anot Yataklarının Yapımı Amacıyla Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılması.

154 kV Kömürhan-Keban Şalt 2 Enerji İletim Hattı Projesi Kapsamında Bazı Taşınmazların Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılması.
İzmir İli, Kemalpaşa İlçesi, Soğukpınar ve Atatürk Mahalleleri Sınırları İçerisinde Bulunan Alanın Riskli Alan İlan Edilmesi.

Konya İli, Taşkent İlçesi, Şıhlar Mahallesinde Bulunan Bazı Taşınmazların Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Tarafından Acele Kamulaştırılması."