Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fransa Nice’de yaşanan terör olaylarına ilişkin, "Destek verenler bu projenin herkesi yakacağını görmeleri lazım. Yılan okşayarak yılanlıktan çıkmaz, hemen fırsat bulur bulmaz sokar, nitekim öyle gördük" dedi.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi 2015-2016 Eğitim Öğretim Dönemi Hukuk Fakültesi ilk mezunlarının mezuniyet törenine katıldı. Mezuniyet töreninin ardından Bakan Bozdağ gazetecilerin sorularını cevapladı.
Bakan Bozdağ Fransa Nice’de yaşanan terör olaylarıyla ilgili Hollande’ın "İslami terör" ifadesini kullanmasına ilişkin, "Öncelikle Fransa’da yaşanan terör saldırısını, bu saldırıyı gerçekleştirenleri ve saldırı emrini veren terör örgütlerini şiddetle ve nefretle kınıyorum. Fransız halkının acılarını paylaşıyorum ve taziyelerimi iletiyorum. Fransa’da yaşanan terör saldırısı da göstermiştir ki terörün hedefi gerekçesi eylem yaptığı yer eylemi yapan örgütün adı ne olursa olsun terör terördür. Terör bir insanlık suçudur, insanlık düşmanıdır onun için teröre karşı uluslararası toplumun ittifak ve dayanışma içinde olması, mücadele etmesi gerekmektedir ama maalesef uluslararası toplum terör karşısında bir dayanışmayı bugüne kadar göstermemiştir gösterememiştir. Uluslararası toplum eğer bir dayanışma içerisine girer, terörü ayrımsız, amasız, fakatsız, ancaksız, lakinsiz bir şekilde mücadele edilecek bir olgu olarak görürlerse bunda mutlaka başarı elde edilecektir ancak maalesef bazı ülkeler bazı uluslararası örgütler bazı yapılar terör örgütleri arasında terörün hedefine göre terörün eylem yaptığı yere göre terör gerekçelerine göre ayrım yapmaktadırlar. Bu ayrım sürdüğü sürece terör can almaya bir şekilde devam edecektir. Bu ikircikli yaklaşım sürdüğü sürece de terör can yakacaktır" diye konuştu.
"Yılan okşayarak yılanlıktan çıkmaz, hemen fırsat bulur bulmaz sokar, nitekim öyle gördük"
"Avrupa Birliği’ne üye ülkeler özellikle Avrupa Birliği ülkeleri terör örgütlerine desteklerini çok aleni belirtmiştir, işte Avrupa parlamentosunda PKK’nın ve PYD’nin sergisi, yine orada başka başka gösteriler, para kaynakları, STK’lar, teröre terörist devşiren çalışmalar bunu hepimiz görüyoruz bütün dünyanın gözü önünde terör örgütlerince ve teröristlere destek veriliyor" diyen Bozdağ şöyle devam etti:
"Her zaman söylüyoruz buna bir son verin, çünkü Türkiye’ye terör eylemi yapanlar gün gelir size de yaparlar. Teröristlere müsamaha akrebe müsamaha gibidir, yılana müsamaha gibidir. Yılan okşayarak yılanlıktan çıkmaz, hemen fırsat bulur bulmaz sokar, nitekim öyle gördük. O yüzden Türkiye haklı bir şekilde her zaman söylüyor terörün dili, dini, rengi, vatanı, memleketi olmaz birlikte mücadele edelim. Türkiye terörle mücadelesinde hep yalnız bırakılmıştır, hala da aynı şekildedir. Türkiye’de terör eylemi yapanlara destek verilmektedir. İnsan hakları adına, ifade hürriyeti adına terör örgütlerine destek çıkılmaktadır artık bunu farklı bir şekilde herkesin ele alması lazım. Terör örgütleri insan hakları, ifade hürriyeti kapsamında değerlendirecek yaklaşımları hepimizin terk etmesi, terörün anladığı dilden terörle mücadele konusunda uluslararası toplumun dayanışma içinde olması lazım. Öte yandan İslamla terörü yan yana koymak İslamla terörü ilişkilendirmek eğer bilerek yapılıyorsa tabii bu İslam düşmanlığıdır. Yok bilmeyerek yapılıyorsa bu bir cehalettir. DEAŞ terör örgütü İslam düşmanı bir terör örgütüdür. Müslümanların İslam’dan uzaklaşmasını sağladığı gibi Müslüman olmayanların da İslam’dan nefret etmesini sağlayan bir terör örgütüdür. İslam’ı bilen İslamla uzaktan yakından bilgiye dayalı bir ilişkisi olan hiç kimse DEAŞ terör örgütüne sempatiyle bakamaz. Ayrıca Müslümanları İslam’dan soğutmak uzaklaştırmak için uluslararası bir takım siyasal projeleri hayata geçirmek için proje bir terör örgütüdür."
"Destek verenler bu projenin herkesi yakacağını görmeleri lazım"
İki senedir DEAŞ terör örgütünün dünyanın 145 ülkesinden terör devşirecek bir güce nasıl ulaşabildiğini soran Bakan Bozdağ, "Yani Türkiye’nin bu kadar üniversitesi var her ülkenin dilini bilen insan Türkiye’de yok. Bu kadar ülkeye terörizme insanları inandıracak, ölmeye öldürmeye ikna edecek oradan Suriye’ye götürecek Fransa’ya götürecek eylem yapacak, bu bir terör örgütünün çapını aşan bir iştir. Çok net bir şekilde bu projeye destek verenler bunun iyi şekilde hesabını yapmaları lazım. Destek verenler bu projenin herkesi yakacağını görmeleri lazım. DEAŞ’la en etkili mücadeleyi Türkiye veriyor bundan sonra da devam edecektir. Dikkatinizi çekerim DEAŞ hangi ülkelerde terör eylemi yapıyor? Bir Türkiye’de eylem yapıyor, iki Fransa’da eylem yapıyor bir de Brüksel’de eylem yapıyor. Onun dışında sürekli eylem yaptığı üçüncü bir ülke var mı? İşte Bangladeş’le geçenlerde bir eylem oldu ama baktığınızda Türkiye’de, Fransa’da sürekli eylem yapıyor. DEAŞ terör örgütüyle mücadele ettiğini söyleyen pek çok ülke var onların herhangi birinde eylem var mı? Görüyor musunuz? Onu bu yüzden de herkesin düşünmesinde fayda var" ifadelerini kullandı.
"Biz Breivik Norveç’te 70’ten fazla insanı öldürdüğü zaman Hristiyan terör örgütü, Hristiyan terörizmi diye bir ifade hiç kullanmadık"
Bozdağ, "DEAŞ terör örgütü neden Fransa’da eylem yapıyor neden Türkiye’de eylem yapıyor? Öte yandan DEAŞ’la mücadele ettiğini söyleyen pek çok ülke var o ülkelerin hiçbirisinde bir tane eylemi yok. Türkiye’de eylem yapıyor, Fransa’da yapıyor, bunun üzerinde de düşünmekte fayda var. Ben Sayın Hollande’ı ve Avrupa liderlerini de İslam hakkında bilgisizce konuşmaktan, saygısızca konuşmaktan uzak durmaya, bilenlere sormaya, bilenlerin bilgisine göre hareket etmeye ve konuşmaya davet ediyorum. Biz Breivik Norveç’te 70’ten fazla insanı öldürdüğü zaman Hristiyan terör örgütü, Hristiyan terörizmi diye bir ifade hiç kullanmadık. Müslümanların içerisinde yanlış yapanlar elbette olabilir o onu bağlar ama İslam’a bunu mal etmek bütün Müslümanlara bunu mal etmek fevkalade yanlıştır, İslam’ı bilmemekten kaynaklıdır ya da İslam karşıtlığından kaynaklı bir yaklaşımdır. Bu yaklaşım kimseye fayda vermez. İslam’a ve dinlere herkesin saygı duyması ve bu saygı esaslı bir dili, üslubu benimsemesi lazım. Ben İslam’ı terörler özdeşleştiren herkesi kınıyorum" şeklinde konuştu.
"Kılıçdaroğlu maalesef akıl tutulması içerisinde olan bir siyasetçi"
Bozdağ, "Siyasi partilerden saldırıyla ilgili tepkiler geldi ancak bugün CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu şöyle bir ifade kullandı, Fransa’daki saldırıda hükümeti sorumlu tutarak, ’Ortadoğu’daki savaşı biz çıkarıyoruz’ şeklinde bir ifadesi oldu, neler söylemek istersiniz?" sorusuna ise şöyle cevap verdi:
"Ben Sayın Kılıçdaroğlu’nu akıllı bir siyasetçi zannediyordum ama Sayın Kılıçdaroğlu maalesef akıl tutulması içerisinde olan bir siyasetçi. Yani bunu akıllı, sağduyulu bir insanın bırakın ifade etmeyi aklının ucundan bile geçirmesi kabul edilemez bir şey. Böyle bir şey olabilir mi? Bu Türkiye’ye de iftiradır, Türk hükümetine de iftiradır. Fransa’da bir terör saldırısı oluyor, terör saldırısını gerçekleştiren Fransız vatandaşı, orada bir eylem oluyor Türkiye’deki iktidar düşmanlığı, iktidar karşıtlığı herkesi uyuşturmuş durumda özellikle CHP Genel Başkanı oradaki saldırıdan Türkiye’yi sorumlu tutacak kadar sağduyusunu kaybetmiş durumda. Millet gülüyor, şimdi Türkiye’de gelip Merasim Sokak’ta DEAŞ terör bomba patlatacak bundan Türkiye sorumlu olacak, Fransa’da bomba patlatacak bundan Türkiye sorumlu olacak, Türkiye DEAŞ’le en etkili şekilde mücadele ediyor, DEAŞ’ın İslam düşmanı, din düşmanı, Türkiye düşmanı, Müslüman düşmanı olduğunu söylüyor, proje bir örgüt olduğunu söylüyor, devlet bütün imkanlarıyla DEAŞ’la mücadele ediyor, öte yandan bakıyorsunuz Türkiye’nin anamuhalefeti Türkiye’yi ve Türk hükümetini DEAŞ terör örgütüne yardım etmekle itham ediyor. Bu uluslararası bir projedir, Türkiye’yi DEAŞ’le yan yana getirmek, Kılıçdaroğlu’da uluslararası bu projenin Türkiye’deki taşeronluğunu yapmaktadır. Bu büyük bir iftiradır, hem PKK terör örgütünün iftirası hem dışarıdaki Türkiye düşmanlarının iftirası ve aynı şekilde Türkiye’nin içerisinde de buna bilerek bilmeyerek buna taşeronlardan çanak tutanlar var. Ben Sayın Kılıçdaroğlu’nu bu Türkiye düşmanlarıyla aynı safta bulunmaktan uzak durmasını ve Türkiye’nin anamuhalefeti gibi sağduyulu davranmasını bekliyorum."