Adalet Bakanı Kenan İpek Gezi Parkı Davası'nda mahkemenin verdiği kararı değerlendirirken, “Bunların temyiz süreci olabilir. Onun üzerine benim söyleyeceğim bir söz olamaz.” dedi.

Ziyaretlerde bulunmak üzere Bursa’ya gelen Bakan Kenan İpek, Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nde ki programa katıldıktan sonra Adliye Sarayı'na geçerek görüşmelerde bulundu. Bakan İpek, daha sonra Çarşamba valilik binasında Vali Münir Karaloğlu'nu ziyaret etti.

Valilik ziyaretinde gazetecilerin Gezi Parkı olayları ile ilgili açılan dava ardından, 7'si yabancı uyruklu 255 kişinin yargılandığı davada, 244 sanığın 2.5 aydan 14.5 aya kadar çeşitli hapis cezasına çarptırılmasına ilişkin sorusuna, "Mahkeme bu konuda kararını verdi. Hiç şüphesiz birçok kişiyle ilgili mahkûmiyet kararı çıktı. Bunların bir temyiz süreci de olabilir. Onun üzerine benim söyleyeceğim bir söz olamaz." şeklinde karşılık verdi.

BURSA’YA İSTİNAF MAHKEMESİ BİNASI

Adalet Bakanı Kenan İpek, Bursa adliyesinin fiziki koşullarının yetersiz olduğunu belirterek, "1998 yılında yeni adliye sarayını hizmete açmış olmamıza rağmen, birçok binada yargı hizmetini vermeye çalışıyoruz. Bunun yanında önümüzdeki yıl faaliyete geçirmeyi planladığımız istinaf mahkemelerinin gereği ile ilgilide hala bir sorun devam ediyor. İnşallah Bursa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla bir iki yıl içinde istinaf mahkemelerinin yer sorununu da çözmüş olacağız. İnşallah bizim öngördüğümüz 2016 Haziran ayı içerisinde Bursa’da da istinaf mahkemeleri yeni yerinde hizmet vermeye başlamış olacak. Bina projemiz var. Şuanda birinci etabının ihale işlemleri devam ediyor. Ama onun bitmesi bir iki yılı bulacak. O tarihe kadar hizmet görmek üzere mevcut resmi binalardan istifade edeceğiz." diye konuştu.

HDP'nin ‘PKK Marşı ile seçim şarkısı’ yaptığı şeklinde ki bir soruya ise Adalet Bakanı Kenan İpek, şu cevabı verdi: "Suç teşkil eden bir durum varsa, Cumhuriyet Savcılarımız görevinin başında ve mutlaka değerlendiriyorlardır."