ANKARA (İHA) – Adalet Bakanlığı Basın Müşaviri Bilal Çetin, ABD Büyükelçiliğinin HDP’li vekillerle ile ilgili yayınladığı mesaja cevap verdi. Çetin, “Türk yargısı bağımsız, kimseden emir ve talimat almaz, Pensilvanya’dan emir alanlar vardı onlar da ihraç edildi. Tutuklamaları hükümet değil, Türk yargısı yapıyor. Bu arada FETÖ’nün iadesi konusunda hala adım atmadınız” dedi.
Adalet Bakanlığı Basın Müşaviri Bilal Çetin, ABD Ankara Büyükelçiğinin, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden paylaştığı mesaja cevap verdi. ABD Ankara Büyükelçiği, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Tom Malinowski’nin İngilizce attığı Tweet’in Türkçe tercümesini paylaşmıştı. Mesajda “Türk hükümetinin HDP liderlerini ve diğer milletvekillerini tutuklayıp, internete erişimi engellemesi dost ve müttefik olarak bizi derinden rahatsız etti” ifadeleri yer aldı.
Çetin ise Twitter üzerinden verdiği cevapta, “Türk yargısı bağımsız, kimseden emir ve talimat almaz, Pensilvanya’dan emir alanlar vardı onlar da ihraç edildi. Tutuklamaları hükümet değil, Türk yargısı yapıyor. Bu arada FETÖ’nün iadesi konusunda hala adım atmadınız” dedi.