Adalet eski Bakanı ve Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, 3 dönem kuralı nedeniyle Meclis'e vereceği arayı dinlenerek geçireceğini söyledi. Kırgınlığının hiçbir şekilde bulunmadığını aktaran Ergin, 7 Haziran'da HDP'nin barajı geçmesi halinde Meclis aritmetiğinin belli olacağını ve AK Parti'nin tek başına iktidara geleceğini söyledi.
Gazetecilere açıklama yapan Sadullah Ergin, makam ve mevki hırsının hiçbir zaman bulunmadığını vurgulayarak, " AK Parti öncesinde de bu şehirde siyasetle iştigal ettim. Refah ve Fazilet Partisi'nde. AK Parti'nin Kurucu il başkanıyım ve 3 dönem bu partide milletvekilliği yaptım. Grup başkanvekilliği yaptım ve 5 yıla yakın bakanlık yaptım. Hem Hatay hem AK Parti bir üyesine yapacağı her şeyi yapmıştır. Siyasi çalışmalar yoğun tempo isteyen bir çok şeyden fedakarlık yapmanız gereken çalışmalar. Yani eşinizden, ailenizden, dost çevrenizden uzak tutan, ayıran, çalışma alanlarını kısıtlayan bir mesai şekli siyaset. Yoğun tempoda geçen 14 sene hem Hatay açısından hem partim açısından bireysel olarak yapacağım katkılara devam edeceğim. Onun dışında aileme zaman ayıracağım. Bunu hak ettiğimi düşünüyorum. Kırılacak bir şey yok. Pek az siyasetçinin görebileceği şeyleri yaşamış biriyim. Makam ve mevki hırsımız söz konusu değil. Hizmet edebileceğimiz ortamlarda bulunmaya devam edeceğiz." dedi.

Ergin ayrıca, seçim çalışmaları kapsamında özellikle Hatay'da ayrıca genel merkezin Türkiye'nin çeşitli yerlerinde ya da yurt dışında rotasyon usulü ile görevlendirmeleri kapsamında seçimlere katkı vereceğini de sözlerine ekledi.