TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, dokunulmazlıklarla ilgili teklifin ikinci tur ilk maddesinin oylama sonucunun sürpriz olmadığını söyledi.
Dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili teklifin ikinci tur görüşmelerinin yapıldığı TBMM Genel Kurulu’nda ilk maddenin yapılan oylamasında 373 kabul oyu kullanılmıştı. İlk maddenin oylamasının 367’nin üzerinde olması ile ilgili değerlendirme yapan Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, “Birinci madde ile ilgili oylama sürpriz olmadı benim için. Birinci turda son madde ile ilgili oylamada 357 çıkmıştı, ikinci tur birinci maddede 367’nin üzerinde olması sürpriz değil. Önemli olan bütünü üzerinde en son yapılacak oylama” dedi.
Dokunulmazlıkların kaldırılması için 367 civarında bir destek olduğunu belirten Şentop, “Bunun üzerinde olabilir, altında olursa çok az farkla altında olur. Eğer altında kaldığı taktirde referanduma gidecektir. Taktir Cumhurbaşkanımızın. Ama bu noktaya gelmiş bir çalışmayı referanduma gidecek diye geri çekmek artık mümkün olmaz” diye konuştu.
Şentop, Adalet Bakanlığı ile ilgili adının geçtiği iddialarının sorulması üzerine “Yok” diye cevap verdi.