Türk Silahlı Kuvvetlerinin içerisinde bulunan bir grubun gerçekleştirmek istediği darbe girişimine karşı Adana’da gerçekleştirilen Milli İradeye Sahip Çıkma yürüyüşüne vatandaşlar yoğun katılım gösterdi.
Adana Milletvekili ve AB Bakanı Ömer Çelik’in "Bu yürüyüş halkımızın bir talebidir. Bu yürüyüş, halkımızın milli iradeye sahip çıkmasının bir göstergesidir” diye yürüyüşe davet ettiği vatandaşlar Adana AK Parti İl Başkanlığı önünde toplandı. Polisin güvenlik önlemi aldığı kortej İstasyon Meydanı’na yürüdü. Burada açıklama yapan Adana AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni, “Dün 81 ilde halkımız sokağa çıktığında herhangi bir siyasi düşünceye, ideolojiye bağlı kalmaksızın omuz omuzaydı. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, Başkomutanımızın söylediği gibi ‘bir oldu diri oldu’ ve diriliği çerçevesinde karşısındakini ezdi geçti. Darbecileri tabiri caizse kumdan bir kaleyi yıkar gibi bir çırpıda yıktı attı. Sayın Cumhurbaşkanımız ’bu darbe teşebbüsü nihayetlenmiştir evinize dönün’ demedikçe bizler bu namus bekçiliğini, bizler bu vatan nöbetçiliğine devam edeceğiz arkadaşlar” dedi.
Adana Milletvekili ve AB Bakanı Ömer Çelik’in Adana halkına teşekkür etmek istediğini söyleyen Başkan Yeni, telefon ile canlı bağlantı yaparak Bakan Çelik’in Adana halkına teşekkür etmesini sağladı.
Adana Milletvekili ve AB Bakanı Ömer Çelik şunları kaydetti:
“Türkiye’yi yabancı güçlere teslim etmek isteyen hain ve satılmış bu darbe teşebbüsüne karşı en cesur cevabı verdiniz. Bu ülkenin sahipsiz olmadığını gösterdiniz. Darbe teşebbüslerini gerçekleştirenler sizin meclisinize bomba attılar, sizin mehmetçiklerinizi öldürdüler, şehit ettiler. Bunlar eninde sonunda cezasını çekecek. Rütbeleri ne olursa olsun. Hainliğin rütbesi olmaz. Kim olurlarsa olsunlar ve ne güce sahip olurlarsa olsunlar.”
"Milli İradeye Sahip Çıkma” yürüyüşüne, AK Parti Adana İl Başkanı, ilçe başkanları, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Memur Sen ve Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Konuşmaların ardından yürüyüş olaysız bir şekilde dağıldı.