1 Kasım’da gerçekleştirilecek Milletvekili Genel Seçimleri’ne Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) bugün açıkladığı Kesin Aday Listesi’ne göre 21 bağımsız aday katılıyor. Ancak bu adaylar arasında iki isim dikkat çekiyor. Ankara 1 No’lu Seçim Bölgesi’nde yarışan iki bağımsız aday bulunuyor ve ikisinin de ismi Ahmet Kaya.

Kesin Aday Listesi’ne göre Ankara birinci bölgeden yarışacak adaylardan birinin “Mesleği” bölümüne “Musa oğlu Ayaş doğumlu çiftçi”, diğer adayın ilgili kısmına da “Yusuf oğlu Sorgun doğumlu çiftçi” şeklinde yazılmış. Daha önceki seçimlerde bağımsız adayların oy pusulalarında sadece isimleri yer alıyordu. 1 Kasım seçimlerinde de iki adayın ismi aynı bölgeden yarıştıkları için yan yana yazılacak. Bu durumda seçmenler, herhangi bir resim ya da amblem olmadığı için oy verecekleri bağımsız adayın hangisi olduğunu bilemeyecek.

YSK’nın Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) yaptığı açıklamaya göre, seçmenlerin iki adayı birbirlerinden ayırt edebilmeleri için, adayların isminin bulunduğu bölgeye baba adları ve doğum tarihleri yazılacak. Bu bilgilerin tam olarak nereye yazılacağına ise YSK Seçim Kurulu Başkanlığı karar verecek. Bu yüzden bu iki bağımsız adaya oy verecek olan seçmenlerin, oy verecekleri adayların baba adlarını veya doğum tarihlerini bilmesi gerekecek.

YSK’nın Kesin Adaylar Listesi’nde 21 bağımsız adayın ismi yer almıştı. Bağımsız adayların isimleri ve katılacakları iller ise şu şekilde:
Ahmet Kaya - Ankara 1 No’lu seçim bölgesi
Ahmet Kaya - Ankara 1 No’lu seçim bölgesi
Ali Osman Demirtaş - Bursa
Mustafa Özdemir Esmek - Denizli
Seyyit Haşim Haşimi - Diyarbakır
Mehmet Selim Ensarioğlu - Diyarbakır
Canfırat Kaya - Gaziantep
Nejat Abdullah Resuloğlu - Isparta
Seçkin İlker - İstanbul 1 No’lu Seçim Bölgesi
Ayhan Bölükbaşı - İstanbul 2 No’lu Seçim Bölgesi
Süleyman Sedat Yıldırım - İstanbul 3 No’lu Seçim Bölgesi
Nasım Kocaman - İstanbul 3 No’lu Seçim Bölgesi
Erol Hergül - Manisa
Mehdi Sarıkaya - Mardin
Deniz Yalım - Mersin
İbrahim Toru - Şanlıurfa
İbrahim Tatlıses - Şanlıurfa
Lütfü Doğru - Şanlıurfa
Mustafa Ordu - Tekirdağ
Ayhan Yıldırım - Uşak
Lütfullah Kayalar - Yozgat.