MHP Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, yaşanan terör olayları ile ilgili değerlendirmede bulunarak, yaşanan karanlık günlerde ülkemizin bir terör kıskacına alındığını söyledi. Ersoy, “Analar ağlamasın sloganıyla 'terörü biz bitiririz' iddiasında bulunanların, adını 'çözüm' koydukları ihanetin faturasını ağır bir şekilde ödüyoruz” dedi.

MHP İl Başkanlığı binasında Milletvekili Hasan Ali Kilci’nin de katılımı ile basın toplantısı düzenleyen Baki Ersoy, AKP iktidarının tavizleri ile azgınlaşan terör örgütü PKK’nın hain saldırılarına devam ettiğini, her gün alınan şehadet haberlerinin yürekleri dağladığını ifade etti. Ersoy, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Ülkemiz, içinde bulunduğumuz şu günlerde 'analar ağlamasın' sloganıyla 'terörü biz bitiririz' iddiasında bulunanların adını 'çözüm' koydukları ihanetin faturasını ağır bir şekilde ödemektedir. Teröristle müzakere etmenin, terörün hain namlusunu üzerimizden çekmeyeceğini, müzakere ettiği terör örgütü için bol bol 'ispatlamazlarsa şerefsizdirler' diyerek önce reddeden, kabul etmek zorunda kaldıktan sonra da gururla pazarlayanların ağzından çıkan 'PKK aslında silah bırakmadı' cümlesi kanıtlamaktadır. AKP hükümeti, yaptıkları ihanetin doğurduğu sonuçları kabullenme yerine, gelinen noktayı en az hasarla ve siyasi menfaatlerime zarar vermeden nasıl atlatırım hesabında olan yüzsüzlüğü göstermektedir. Bu yüzsüz duruş ve söylemleri de her Milliyetçi-Ülkücünün öfkesi daha da artmaktadır. Çünkü Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli, bugün yaşanan her şeyin sorumlusu PKK şımartıcılarını attıkları her yanlış adımda uyarmış, izlenmesi gereken adımları bir bir anlatmıştır. Tarih bir kez daha Devlet Bahçeli’yi haklı çıkarmıştır. Genel Başkanımız dün ne söylediyse bugün de aynısını söylemiştir. Dünün müzakereci zihniyetinden beklentimiz, terörle mücadele noktasında atılması gereken bütün adımları atmalarıdır. Türk milletinin gelecek bir şehadet haberine daha dayanacak yüreği kalmamıştır. Aziz şehitlerimize rahmet, kederli ailelerine baş sağlığı diyorum.”

KOALİSYON ŞARTIMIZ 17-25 ARALIK YOLSUZLUK DOSYALARININ AÇILMASI VE TERÖRDÜR

Baki Ersoy, partilerinin koalisyonla ilgili şartlarının açık olduğunu dile getirdiği toplantıda, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Genel Başkanımızın ifade ettiği, MHP’ye oy verenlerin bizi destekleme sebebi olan şartlarımız 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu dosyasının tekrar açılması, çözüm sürecinin derhal bitirilerek ihanetlere son verilmesi, anayasal sınırlarını aşan Erdoğan’ın anayasal sınırları içerisine çekilmesidir. Genel Başkanımızın bu ilkeli duruşu tüm kesimlerin hedefi haline gelmemize neden olmuştur. Herkes bilmelidir ki; MHP, Türkiye’de geleceğin teminatı huzur ve güvenin tek adresidir. Son olarak üzerine basarak tekrar vurguluyorum. MHP Kayseri İl Teşkilatı olarak, ihanet çetelerinin her cepheden saldırıya geçtiği Liderimiz Devlet Bahçeli’nin vatan mücadelesinde her daim ölümüne yanındayız. Dost-düşman herkes bunu böyle bilsin.”