AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Ekrem Çelebi, "Ülkemize sahip çıkalım. Burası bizim son kalemiz, bizim gidebilecek hiçbir yerimiz yok." dedi.

Çelebi, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Adıyaman Bölge Müdürlüğü konferans salonunda sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle "Yeni Türkiye'de Sivil Toplum Buluşmaları" toplantısında bir araya geldi.

Çelebi, burada yaptığı konuşmada uzun yıllar Adalet Bakanlığı mensubu olarak devlet kademelerinde yer aldığını belirterek, eski dönemde oralarda oturacak koltuk ve yazacak daktilonun bulunmadığını söyledi.

AK Parti hükümeti seçilene kadar bu sıkıntıların devam ettiğini vurgulayan Çelebi, AK Parti ile bu ülkenin kaderinin değiştiğini ifade etti.

Türkiye'nin kıymetinin iyi bilinmesi gerektiğinin altını çizen Çelebi, şunları kaydetti:

"Allah bu ülkeye zeval vermesin. Suriye'de en ufak bir sıkıntı olduğu zaman kapı açık, Türkiye'ye gelebiliyorlar. Iraklının en ufak bir sıkıntısı olduğu zaman Türkiye'ye geliyor. Müslüman olan hangi bölgenin taşını kaydırırsanız 'Türkiye' diyor. Neden, Türkiye son kale değerli kardeşlerim. Bizim gidebilecek bir yerimiz var mı? Ben Ağrılıyım, düşünün siz Adıyamanlısınız bizim birbirimizden farkımız yok. Allah korusun, Türkiye'de en ufak bir sıkıntı olsa Allah aşkına nereye gidersiniz? Değerli başkanlarım, gidebilecek hiçbir yerimiz yok. Onun için ülkemize sahip çıkalım. Burası bizim son kalemiz, bizim gidebilecek hiçbir yerimiz yok."

HDP'yi de eleştiren Çelebi, HDP'nin Kürtleri temsil etmediğini herkesin anlaması gerektiğini dile getirdi.

Sokaklarda herkesin kendi fikrini söylemesi gerektiğine dikkat çeken Çelebi, "Kürt demokratik yapısı üzerinde bizi sömürüyorlar. Onun için sokağa çıktığımız zaman kendi fikrimizi söylememiz lazım. Bu devlet sadece Recep Tayyip Erdoğan'ın devleti değil. Bu devlet sadece Ahmet Davutoğlu'nun devleti değil. Bu devlet hepimizin devleti çünkü hepimizin namusu, hepimizin mezhebi bu devletin geleceğine bağlı" şeklinde konuştu.