CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AK Parti hükümetinin onayıyla İsrail’in güvenliği için Malatya’da füze kalkanı kurulduğunu, buna karşın Cumhurbaşkanı ile iktidar mensuplarının CHP’yi İsrail’i savunmakla suçlamasının samimiyetsizlik olduğunu belirtti.

Veli Ağbaba, yaptığı açıklamada, 4 yıldan bu yana milletvekili olarak Meclis çatısı altında hem Malatyalıların, hem de tüm Türkiye’deki mağdurların sesi olmaya çalıştığını belirtti. Milletvekilliğinin ilk yılında AKP hükümetinin onayıyla Malatya’nın Kürecik bölgesine füze savunma kalkanı kurulduğunu anımsatan Ağbaba, sistemin İsrail’i korumak için kurulduğuna işaret etti. İktidarın hem İsrail’in güvenliğini düşündüğünü, hem de CHP’yi İsrail üzerinden eleştirdiğini anlatan Ağbaba, şöyle devam etti: “İsrail'i korumaya yönelik bir kalkan. Cumhurbaşkanı ve bazı siyasetçiler, 'Cumhuriyet Halk Partisi'ne karşı İsrail'le ilgili bazı suçlamalarda bulunuyorlar. Eğer İsrail'e karşı samimiysen, eğer burada Türkiye'yi Amerika'nın emperyalizminin Anadolu'daki silahlı gücü yapmak istemiyorsan, bu kalkanı kapatırsın. Ama her konuda olduğu gibi AKP bu konuda da samimi değil."

“HEPİMİZİN KUTSALI KUR'AN-I KERİM'İ SEÇİM MALZEMESİ YAPTILAR”

CHP olarak açıkladıkları seçim beyannamesinin gündemde kalmasına değinen Ağbaba, AKP’lilerin beyannamedeki vaatleri 'yapamaz, kaynak bulamazlar' diye eleştirdiğini hatırlattı. Ağbaba, “Bundan rahatsız değiliz. Toplumda bildirgemiz kabul görünce, farklı şeyler yapmaya başladılar. Biz, 'yokluğu, yoksulluğu bitireceğiz' diyoruz, AKP ise 'bunlar ateist nesiller yetiştirecek' diyor. Söylediklerimizle bunun ne ilgisi var? Belki de Cumhuriyet tarihinde siyasi yaşamımızın başladığı çok partili yaşamdan ve tek partili yaşamda görülmemiş bir şeyi yaşıyoruz. Bu kadar dinin siyasete alet edildiği, insanların kutsallarının seçim meydanında siyasi propaganda olarak kullanıldığı bir dönemi yaşıyoruz. Hepimizin kutsalı Kur'an-ı Kerim'i seçim malzemesi haline getirdiler. Bunu hepsi yapıyor. Yukarıdaki cumhurbaşkanı ne yapıyorsa, buradaki milletvekili de onu yapıyor." diye konuştu.