CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Erdoğan hepimizin kutsal kitabı olan Kur'anı Kerim'i eline alıp seçim meydanlarında gösteriyor. Kur'an-ı Kerim'i seni dinleyen gariban, yoksul kardeşlerimize gösterme. Kur'an-ı Kerim'i Mehmet Cengiz'e göster, Bilal Erdoğan'a göster belki biraz ahlak alır, dürüstlük öğrenir.” dedi.

'CHP HIRSIZ YETİŞTİRMEYECEK'

Veli Ağbaba 7 Haziran'da yapılacak olan Genel Seçimler kapsamında Ataköy Mahallesinde mitinge dönüşen bir toplantı gerçekleştirdi. Mahalle toplantısına İstanbul Milletvekili Melda Onur ve CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili adayı, Gazeteci Tuncay Özkan, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Malatya milletvekili adayları ve parti yöneticileri de katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği toplantıda konuşan Ağbaba, "CHP'nin bir amacı var. Bilin ki CHP hırsız yetiştirmeyecek, ahlaksız gençler yetiştirmeyecek, yalancı yetiştirmeyecek " dedi.

AK Parti’nin siyasi davalarla, kumpaslarla milleti terbiye etmeye çalıştığını söyleyen Ağbaba, “Siyasi davalar ile Ergenekon davası, Balyoz Davası, Oda TV, KCK gibi davalar ile insanları terbiye etmeye çalışıyorlardı. 2011 seçimlerinde bu meydandan vatandaşlarımıza bir söz verdik, iktidar olursak bu davaları kökten çözeceğiz, muhalefet olur isek bu siyasi davaların üzerine gideceğiz ve bu davalardaki hukuksuzluğu Türkiye'ye duyuracağız dedik. Tuncay Özkan sadece muhalif olduğu için cezaevine atıldı, sadece iktidardan farklı düşündüğü için cezaevine atıldı. CHP olarak onun ve tüm diğer mağdurların özgürlük mücadelesinde yanlarındaydık" diye konuştu.

'EMEKLİYE İKİ İKRAMİYE DİYORUZ, CEVAP VEREMİYORLAR İFTİRA ATIYORLAR'

Ağbaba 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlerin daha önceki seçimlerden farklı olduğunu söyleyerek, şöyle devam etti: "Bizler daha önceki seçimlerde iktidarı eleştiriyorduk. Şimdi ise projelerimizi anlatıyoruz, iktidar bizi eleştiriyor. Her gün yeni yeni laflar türettiler. ‘Kaynak bulamaz, emekliye iki maaş ikramiye veremez, mazotu 1,5 lira yapamaz.’ dediler. Ama bizim projelerimizin hepsi halk tarafından kabul görmüş durumda. Ama hala bizler emekliye iki maaş ikramiye vereceğiz diyoruz, cevap veremiyorlar iftira atıyorlar. Asgari ücreti 1.500 lira yapacağız diyoruz onlar CHP İmam Hatip Liselerini kapatacaklar diyorlar. Bizim vaatlerimizle İmam Hatip liseleri ile ne alakası var. Ama iftira atmaktan geri durmuyorlar.”

'KUR'AN-I MEHMET CENGİZ'E, BİLAL'E GÖSTER BELKİ BİRAZ AHLAK ALIR, DÜRÜSTLÜK ÖĞRENİR'

AK Parti’nin seçim sürecinde tüm devlet imkanlarını fütursuzca kullandığını vurgulayan Ağbaba, “Bizler sadece AKP'nin 6 adayı ile mücadele etmiyoruz. O 6 milletvekili adayının hepsi bana hafif gelir. Bizler bu seçimleri AKP gibi yapmadık oy kullandıkları aday adayları çıkmadı hiç aday olmayanlar listeye girdi. Bizler birde sadece adaylar ile mücadele etmiyoruz. Başbakanla yarışıyoruz, ‘herkes tarafından tarafsızlığı onaylanmış’ Erdoğan'la da yarışıyoruz. Tarafsız, insanlar arasında ayrım yapmayan bir Cumhurbaşkanımız var. Cumhurbaşkanı şimdi ise 'CHP ateist bir nesil yetiştirmek istiyor' diye iftira atıyor. CHP'nin bir amacı var. Bilin ki CHP hırsız yetiştirmeyecek, ahlaksız gençler yetiştirmeyecek, yalancı yetiştirmeyecek. Erdoğan hepimizin kutsal kitabı olan Kur'an-ı Kerim'i eline alıp seçim meydanlarında gösteriyor. Kur'an-ı Kerim'i seni dinleyen gariban, yoksul kardeşlerimize gösterme. Kur'an-ı Kerim'i Mehmet Cengiz'e göster, Bilal Erdoğan'a göster belki biraz ahlak alır, dürüstlük öğrenir” ifadelerini kullandı.

“AKP ADAYLARININ SÖYLEYECEK SÖZÜ YOK, CUMHURBAŞKANININ SESİNİ KULLANIYORLAR”

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin milletin vergisiyle AK Parti'nin reklamını yaptığını kaydeden Ağbaba, "Seçim döneminde bir siyasi parti ya da adaylara karşı mücadele etmiyoruz. Ben, AKP'nin 6 milletvekili adayına karşı mücadele etsem işim kolaydı. Onlar bana hafif gelir. Ama biz Cumhurbaşkanı ve Başbakana karşı mücadele ediyoruz. AKP seçim arabaları Cumhurbaşkanı'nın sesi ile geziyor. Bizim seçim arabamızda kimin sesi çıkıyor? Veli Ağbaba'nın sesi çıkıyor, arkadaşlar konuşmalarımı yayınlıyor. Ama AKP milletvekillerinin Cumhurbaşkanı'ndan başka konuşabilecek başka şeyleri yok. Söyleyecek sözleri yok.” dedi.

'BELEDİYE BAŞKANINA HAKKIMI HELAL ETMİYORUM'

Ağbaba, “Malatya Büyükşehir Belediye Başkanını yanlarına almışlar, o da bizim paramızla AKP'nin reklamını yapıyor. Bizim paramızla, billboardlarda AKP'nin reklamını yapıyor. Belediyenin bütün imkânlarını AKP için kullanıyorlar, eğer bu benim hakkımsa hakkımı helal etmiyorum. Bu dürüstlüğe sığmaz. Benim paramla billboardlara ve LED ekranlara reklam vermişsiniz, hakkım varsa haram olsun. Ödediğimiz vergilerle AKP'nin reklamı yapılıyor" ifadelerini kullandı.

'SIFIRLAMA UZMANI BİLAL OĞLAN MALATYA'DA HANGİ VASIFLA TOPLANTI YAPIYOR?'

Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın Malatya'da sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelmesini sert bir dille eleştiren Ağbaba, "Bugün bir rakip daha çıktı, sıfırlamada uzman Bilal oğlan. Bilal oğlan Malatya'da toplantı yapıyor. Sıfırlamada uzmanı Bilal Erdoğan hangi vasfıyla toplantı yapıyor. Yakışıyor mu orada olan milletvekillerinin şahsiyetine. Malatya'da Vali'si, Belediye Başkanı ve Milletvekilleriyle toplantı yapıyor. Üzüldüm. Sayın Valim, Bilal Erdoğan'ın hangi vasfıyla toplantıya gittiniz? Sayın Milletvekilleri, hangi vasfıyla gittiniz, yanına oturdunuz, karşısına dikildiniz, tespih tanesi gibi. Yakışıyor mu devlet adamlığına? Bilal Erdoğan niye gelmiş? Oy toplamaya gelmiş. Artık korku dağları sardı. Bilin ki onlarla da mücadele etmeye hazırız. Onları bu seçimde yeneceğiz" diye konuştu.

Mahalle toplantısında konuşan CHP İl Başkanı Enver Kiraz da Malatya'da CHP'nin Milletvekili sayısının arttırılması gerektiğini söyleyerek, "Malatya'nın sesinin gerek Meclis'te gerekse de Türkiye'de daha gür çıkması için Malatya'da milletvekili sayımızı arttıralım." dedi.

ÖZKAN: GELİN TÜRKİYE'Yİ HEP BERABER YÖNETELİM

Cezaevindeyken Veli Ağbaba'nın kendisinin her zaman yanında olduğunu ifade eden Tuncay Özkan ise şunları söyledi: “Vatandaşlarımız benim karanlık günlerimin dostlarıdır. Bizlerin arasındaki bağ ise aşkdır. Aşk demem de şundandır. Aşk her zaman eksikleri tamamlar. Bizlerin özgürlük eksiği vardı, sizlerin aşkı sayesinde tamamlandı. Aşk geleceğe duyulan özlemdir. Bu geleceğin içinden de CHP’yi iktidar getirir. Silivri'de bizi bir hücreye koydular. Ellerimizi iki yana açtığımızda duvarlarına değiyoruz, üst katın kanalizasyon borusunu çıkartmışlar hücrenin içine akıyor. Hücrenin duvarı yem yeşil küf tutmuş. Ben o küfe gönül bahçem diyorum. Çok sonra bir baktım küfün içinde bir tane çiçek açmış O çiçeği gördükten sonra dedim ki Tuncay 'bu küflü duvarda umut yaşıyorsa ve umut varsa sende direneceksin, asla teslim olmayacaksın zalime' çünkü direnenler kazanıyor. Direndik kazandık, direndik kazanacağız ve iktidar olacağız. Biz Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Burası ise baba ocağımızdır. Cumhuriyet Halk Partisi'nin sofrası herkese açıktır. Herkes buyursun gelsin, AKP'ye oy veren diğer partilere oy veren kardeşlerimize soframızda yer var. Bizler sizi o sofraya çağırıyoruz, buyurun gelin Türkiye'yi hep beraber yönetelim çünkü biz iktidar oluyoruz" ifadelerini kullandı.

ONUR: 8 HAZİRAN'DAN SONRA İKTİDAR MİLLETVEKİLİ OLARAK GELECEĞİZ

İstanbul Milletvekili Melda Onur da yaptığı konuşmada “Milletvekili olarak Veli Beyin daveti üzerine Kürecik'te yaşam hakkının ihlali olan füze kalkanına karşı yürüdük” diyerek şunlara söyledi: “Veli ağbaba ile 4 yıllık milletvekilliği dönemimizde omuz omuza vererek çalıştık. Veli bey bir gün bize Malatya'da Kürecik sorunu var gelir misin dedi, bende gelirim tabi dedim ve çıktık Malatya'ya Kürecik'e yaşam hakkının ihlaline karşı durmak için geldik. Birçok defa Malatya’ya geldim. Bugün yine Malatya'dayım. 8 Haziran'dan sonra ise iktidar milletvekili olarak geleceğiz” şeklinde konuştu.