Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı 24. Dönem Milletvekili ve 25. Dönem milletvekili adayı Veli Ağbaba, "Örgütümüz yaklaşık bir ton ciğer almış, trafolara kedi girmemesi için. Böyle bir tedbir alarak, kedileri trafolardan uzak tutmaya çalışıyorlar. Malatya'da ciğer kalmadı. Umarım trafoya kediler girmez ve herkesin içine sinen bir sonuç olur.” dedi.

Veli Ağbaba, oyunu Abdulkadir Eriş İlkokulu'nda 1246 nolu sandıkta kullandı. Oy kullanma işlemi öncesinde sınıfları dolaşan ve sandık görevlilerine çalışmalarında başarılar dileyen Ağbaba, bazı vatandaşlarla fotoğraf çektirdi. Oyunu kullanan Ağbaba, "Hayırlı olmasını diliyorum. Güzel bir seçim dönemi geçirdik. Parti olarak da güzel bir kampanya yaptık. Umarım sonuçlarda da emeklerimizin karşılığını alırız." dedi.

"HERKES HİLE YAPILACAĞINDAN KUŞKU DUYUYOR"

Ağbaba, şöyle devam etti: "Tabi maalesef ilk kez bir seçim döneminde bütün siyasi partilere oy veren seçmenler, hile yapılacağından kuşku duyuyor. Bu Türkiye açısından kötü bir şey. AKP, MHP, CHP, HDP'ye oy verecek herkes hile yapılacağından kuşkulu. Özellikle son seçim döneminde trafoya kedi girdikten sonra bu biraz daha arttı. Örgütümüz bu konuda bir tedbir almış. Örgütümüz yaklaşık bir ton ciğer almış, trafolara kedi girmemesi için. Böyle bir tedbir alarak, kedileri trafolardan uzak tutmaya çalışıyorlar. Malatya'da ciğer kalmadı. Umarım trafoya kediler girmez ve herkesin içine sinen bir sonuç olur."

"BU SEÇİM DÖNEMİNDE HAKSIZ BİR REKABET YAŞANDI"

Seçim döneminde haksız bir rekabetin yaşandığını ifade eden Veli Ağbaba, "Siyasi partiler sadece karşı rakipleriyle değil, Cumhurbaşkanı'na, iş adamlarına, parti devletine karşı mücadele etmek zorunda kaldı. Biz de, bir siyasi partiyle yarışmadık. Bir parti devletiyle yarıştık. Cumhurbaşkanı'ndan, büyükşehir belediye başkanlarına kadar. Maalesef kamu kurumlarından bazı yandaş derneklerle yarıştık. AKP'ye oy verilmesi için çalışmalar yaptılar. Böyle bir seçim dönemi yaşadık. Umarım, hep birlikte yaşanacak bir Türkiye'ye uyanırız hep beraber.” diye konuştu.

“DOĞAN VE HABER AJANSLARI UMARIM ENGELLENMEZ”

Seçim sürecinde basına yapılan baskılara değinen Ağbaba, “Basın mensupları da yoğun bir dönem geçirdi, onlara da teşekkür ediyorum. Umarım geçmişte Türkiye'de yaşanmadığı gibi Doğan Haber Ajansı ve Cihan Haber Ajansı gibi ajansların bile protokolde görev yapmaları engelleniyor, umarım bugün sandık başlarında bu engellenmez ve olağan bir seçim yaşarız diye temenni ediyorum. İnşallah bu temenni de kalmaz." ifadelerini kullandı.