CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Avrupa’da 20’den fazla ülke koalisyonla yönetiliyor. Koalisyondan hiç kimse korkmasın. ‘İstikrar bozulur’ propagandası AKP’nin uydurduğu bir yalan." dedi.

Malatya Adliyesine gelerek mazbatasını alan Veli Ağbaba, çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı. Ağbaba, Cumhuriyet Halk Partisi'nin sorumluluk almaya hazır olduğunu ifade ederek, "Geçtiğimiz günlerde genel başkanımızın açıklamış olduğu 14 madde var. Bu 14 maddeyi kabul eden partilerle koalisyon kurulabilir. 14 maddenin içeriği açık ve nettir. Yolsuzluklara hesap sorulacağı, Cumhurbaşkanlığı'nın anayasal çerçeveye çekileceği, demokrasinin işleneceği 14 maddelik bir açıklamamız var. Ayrıca seçimden önce söz verdik, 'emekliye 2 maaş ikramiye, taşeron sistemini kaldıracağız, mazot 1,5 TL olacak' dedik. Bu 14 maddenin içerisinde de bu dediklerimiz var. Halk, AKP'nin biraz dinlenmesi ve yüzde 60 çoğunluğun görev yapması yönünde mesaj verdi. Bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi'nin sorumluluk almaya hazır olduğunu belirtmek istiyorum." diye konuştu.

Koalisyondan kimsenin korkmaması gerektiğini dile getiren Ağbaba, şunları söyledi: "Koalisyon Türkiye'de çok iyi yürümemiş olabilir ama bunun dünyada çok iyi örekleri var. İtalya'nın gelişmişlik seviyesi bizden daha çok yukarıda. Almanya yıllarca koalisyonla idare edildi, bizden çok daha gelişmiş. Bu, AKP'nin uydurmuş olduğu bir yalan. Tek partinin Türkiye'yi ne hale getirdiği belli. Demokrasi, özgürlük, barış açısından Türkiye'nin nereye geldiği belli. Yaklaşık 10 günden beri Türkiye rahat bir nefes alıyor. Uzun adamın sesi çıkmayınca, Türkiye'de rahat bir nefes aldı. İnsanlarda şu anda huzur var, umarım hiçbir zaman sesi çıkmaz. Eğer Ortadoğu'nun her bölgesinde kan akıyorsa, eğer bin yılın barbar bir örgütü IŞİD bu kadar palazlanmışsa, 13 yıllık tek parti hükümetinin katkısı çoktur. Suriye'sinde, Kobani'sinde, Telafer'inde, Şengal'inde, Lazkiyesi'nde kan akıyorsa, 13 yıllık hükümetin parmağı vardır. Koalisyondan hiç kimse korkmasın. Umarım insanların beklediği bir koalisyon olur ve Türkiye'ye de barış gelir. Sadece Türkiye'ye değil, bütün Ortadoğu'ya barış geleceğine inanıyorum."