CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “AKP’nin milletvekili adaylarının paralelci olup olmadığını araştıran, insanların sosyal medya paylaşımlarını takip eden MİT, PKK’nın yollara döşediği mayınları araştırmıyor.” dedi.

Veli Ağbaba, il ve ilçe yöneticileriyle birlikte Malatya’nın Doğanşehir ilçesine bağlı 14 mahalleyi ziyaret etti. Vatandaşlarla sohbet eden Ağbaba, burada yaptığı açıklamada, 7 Haziran seçimleri sonrasında yaşanılan gelişmeleri değerlendirdi. Parti olarak 7 Haziran seçimlerinde halkın verdiği mesajı almaya çalıştıklarını söyleyen Ağbaba, “Türkiye’nin istikrara kavuşması, barış içinde, huzur içinde yaşayabilmesi için üzerimize düşen çabayı göstermeye çalıştık ama Saray buna izin vermedi. Tayyip Erdoğan, Türkiye’yi kendi partisi gibi yönetmeye çalışıyor. Kendine sadakatle bağlı insanlarla bu işi yürütmeye çalışıyor. Türkiye, Tayyip Erdoğan’ın istediği şekilde yönetilmeyecek. CHP buna izin vermeyecek.” şeklinde konuştu.

"TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNE GÖMÜLECEK"

“Dünyanın hiçbir ülkesinde, hiçbir siyasi parti oyları düşmeye başladıktan sonra tekrar seçim kazanamamıştır” diyen Ağbaba, sözlerine şöyle devam etti: “AKP, 1 Kasım seçimlerinde ağır bir darbe yiyecektir. Ne kadar gerginliği tırmandırsalar da ne kadar yoksul çocukları ölüme gönderseler de Erdoğan ve AKP bu seçimlerde istediği sonucu alamayacaktır. Dünyadaki tüm diktatörler gibi o da basına baskı yapıyor, siyasi partilere baskı yapıyor. Kendi gibi düşünmeyen herkese baskı yapıyor. Türkiye’de hiçbir zaman yaşanmayan şeyler yaşanıyor. Aralarında Malatya firmalarının da olduğu Doğu illerinden giden otobüs firmalarına saldırılar düzenleniyor. Hiçbir zaman bu kadar ırkçı dalga, bu kadar bölücü dalga yaşanmamıştı. Ama bunlar da AKP’nin iktidarda kalmasına yetmeyecek. Tayyip Erdoğan’ın partisi er geç tarihin çöplüğüne gömülecek.”

"MİT, KİŞİSEL İSTİHBARAT TEŞKİLATINA DÖNDÜ"

Türkiye’nin seçimlerden sonra olağanüstü bir dönemle karşı karşıya olduğunu belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Artık 10’ar 10’ar şehit haberi geliyor. Dağlıca’da 16 asker, Iğdır’da 13 polis güpegündüz şehit ediliyor. Terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Saldırıları PKK yapıyor, ama bunun en büyük sorumlusu hükümettir. Dünyanın her yerinde istihbarat teşkilatları var. Bu teşkilatlar halkın, devletin güvenliğini sağlamak için çalışıyor. Türkiye’nin Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) denilen kurumu Recep Tayyip Erdoğan’ın kişisel kurumu haline gelmiş. MİT, AKP’nin milletvekili adaylarının paralelci olup olmadığını araştırıyor. İnsanların sosyal medya paylaşımlarını takip edip, Tayyip Erdoğan’a hakaret yapılıp yapılmadığını inceliyor. Hiç kimse döşenen mayınları bulmak için çalışmıyor, eylemlerle ilgili işlem yapmıyor. MİT, kişisel istihbarat teşkilatı olmuş.”

"TÜRKİYE VE ORTADOĞU’YA BARIŞ CHP’YLE GELİR"

Ağbaba, 1 Kasım seçimlerinin ardından sadece Türkiye için değil Ortadoğu’ya da barış gelmesi için Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına ihtiyaç olduğunu belirterek, Türkiye’de huzurun CHP’nin iktidarın ana gövdesini oluşturacağı bir yapıyla sağlanacağını kaydetti.