CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AK Parti’li milletvekili ve bakan yakınlarının sınavsız torpille devlet kadrolarına alındığı iddialarına ilişkin "Yoksul AKP’liler oy almak için kullanılıyor, üst düzey insanların yakınları için torpil işliyor." dedi.

Veli Ağbaba, partisinin Malatya İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç'un açıkladığı torpil listesine değinen Ağbaba, hükümet üyelerinin nüfuslarını kullanarak kamuya ait işyerlerine yakınlarını aldırdığına işaret etti. Torpil kullanılarak memur yapılanların AK Parti’nin üst düzey yöneticilerine yakın kişiler olduğunu savunan Ağbaba, AK Parti’ye oy veren yoksul insanlar için torpil durumunun diğer partiye oy verenlerle aynı olduğunu ifade etti.

Ağbaba, şöyle devam etti: "VİP torpil listesi Malatya açısından da geçerlidir. AKP’ye oy verenlerin de bu durumda CHP’ye oy verenlerden çok farkı yok. Çünkü bu torpil partinin üst düzey yetkilileri için geçerli. Bu milletvekili çocuklarına işliyor. Bakan yeğenlerine işliyor. Ben buradan hodri meydan diyorum. Bugün CHP’li bir milletvekili yakınının böyle atandığını göremezsiniz. Öyle bir imkanımız yok zaten. Kendi belediyelerimizde bile göremezsiniz. Yoksul AKP’liler sadece oy almak için kullanılıyor. Yapılan tüm ihalelere, belediyelerin yaptığı sosyal tesislerin kullanımı hep yandaşlara veriliyor. Yine devletin yani kamunun işlerini yapan kişilere bakın, müteahhitlere bakın, araştırın, kimler olduğunu göreceksiniz. Umarım AKP’ye oy veren ama aç yaşayan, işsiz, çocuklarını üniversite okutup iş bulamayan insanlar; umarım bu listeleri görünce bakış açıları değişir. Hangi partiye oy verirseniz verin yoksul vatandaş için bir fark yok. Ama üstteki adamlar açısından durum farklı tabi."

17-25 Aralık büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını yapan ve ardından görevinden alınmakla kalmayarak haklarında davalar açılan emniyet görevlilerinin durumuna da değinen Ağbaba, "CHP olarak geçmişte nerede duruyorsak yine aynı yerde duruyoruz. Geçmişte Ergenekon ve Balyoz gibi davaların siyasi amaçlı olduğunu, muhalifleri susturmak için açıldığını söyledik. Bugün de onu söylüyoruz. Bugün yapılan operasyonların da amacı kendi hırsızlıklarını ve yolsuzluklarını ortaya çıkaranların cezalandırılmasıdır." diye konuştu.

'TÜLAY BABUŞÇU, REKLAM ARASI OLMASAYDI MİLLETVEKİLİ OLAMAZDI'

Ağbaba, AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu'nun, sosyal medya hesabından yaptığı ‘Osmanlı İmparatorluğu'nun 90 yıllık reklam arasının sona erdiği’ şeklindeki yorumuna da tepki gösterdi. Babuşcu’yu bu ifadesi nedeniyle kınayan Ağbaba, "Bu hanımefendi bu reklam arası olmasaydı, bunları konuşacak imkan bulamazdı, milletvekili hiç olamazdı. Bir perdenin arkasında izlemekle yetinirdi. Afganistan’da, Ortadoğu’da, Irak’ta kadınların durumu neyse bu hanımefendi de böyle olurdu. 80 yıllık reklam arası sayesinde bugün kaçak saraylar yapılıyor. Gariban bir aileden yetişen insan 1150 odalı kaçak sarayda oturabiliyor. Bu laik demokratik cumhuriyetin sayesindedir. Herkesin cumhuriyete sahip çıkması gerekiyor. Bu ifadeleri kınadığımı belirtmek istiyorum." dedi.

Ağbaba, Şırnak'ın Cizre ilçesinde 12 yaşındaki Nihat Kazanhan ile ilçedeki diğer 5 faili meçhul olayın aydınlatılması gerektiğini de kaydetti.