CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Malatya’nın huzuru, barışı için hep beraber katkıda bulunacağız" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İl Başkanı Enver Kiraz ve İl Başkan Yardımcısı Übeyt Öksüz ile birlikte Malatya Emniyet Müdürü Ömer Urhal’ı ziyaret ederek bir süre görüştü. Emniyet Müdürü Urhal ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Malatya Milletvekili Ağbaba ise 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.
Ağbaba, “Emniyet Müdürümüz 15 Temmuz Darbe girişiminin ardından Malatya’da huzurun sağlanmasında çok önemli katkıları oldu. Çeşitli dedikoduların önlenmesinde çok önemli katkıları oldu. Malatya kamuoyu bilsin ki Malatya’da olay olmadıysa, herhangi bir tatsızlık olmadıysa en çok emniyet müdürümüze borçludur. Kendilerine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
15 Temmuz sonrasında Türkiye’de ki parlamenter demokrasinin devamı konusunda emniyetin çok önemli görevde bulunduğunu ifade eden Ağbaba, “Herkese düşman olan, kendi dışında herkesi yok sayan çetenin püskürtülmesinde emniyet başarılı bir sınav verdi. Malatya, Türkiye için çok özel bir kentimiz. Malatya, Anadolu’nun mozaiği. Anadolu’da ne varsa Malatya’da da o var. Anadolu’yu tüm Dünya’dan farklı kılan sevginin, barışın, kardeşliğin ekildiği topraklar. Bu toprakları korumalıyız, bu tohumları yeşertmeliyiz. Bizlerde siyasetçiler olarak Malatya’nın huzuru, barışı için hep beraber katkıda bulunacağız. Size ve teşkilatınıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.