Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Elazığ'daki cinsel istismar ve tacizle ilgili 2007-2012 yılları arasında cereyan ettiği iddia edilen bir olay olduğunu belirterek "Devam etmekte olan bir hadise yoktur, bugüne ait bir şey değildir." dedi.

TBMM Genel Kurulun 75. birleşimi saat 14.00'te açıldı. İkinci yoklamada toplantı yeter sayısı bulunarak görüşmelere geçildi. Birleşimi Meral Akşener yönetiyor. Kamuoyunda iç güvenlik paketi olarak bilinen 'Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşülmesine kaldığı yerden devam ediliyor. Şimdiye kadar tasarının 62 maddesi kabul edildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Elazığ Harput Bakım, Sosyal ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki cinsel istismar ve taciz iddialarıyla ilgili açıklamada bulundu. 2007-2012 yılları arasında cereyan ettiği iddia edilen bir takım istismar iddiaları olduğunu dile getiren İslam, "Jandarma Komutanlığı tarafından tespit edildi, suç duyurusunda bulunuldu. Cumhuriyet savcısı, iddia metnini hazırlama çalışmalarına devam ediyor. Bu iddialar Cumhuriyet savcısına aksettiğinden itibaren hazırlıklar sürürken, basında son derece iddialı bir cümle ile manşet oluyor hadiseler. Devam etmekte olan bir hadise yoktur, bugüne ait bir şey değildir. Bu iddialar ortaya atıldığı andan itibaren bakanlığımız geçmişe yönelik dahi olsa, herhangi bir anda ve alanda gri bir alan oluşmaması için herhangi bir sorunun üzerine gidilmeden üzerinin kapatılmasını engellemek amacıyla harekete geçmiştir. Adı geçen kişiler tespit edildi ve derhal görevden uzaklaştırıldılar. Bu kişilerin suçlulukları tespit edilmiş değildir. Buna rağmen soruşturmanın selameti için görevlerinden uzaklaştırıldılar. Müfettişler tayin edildi konuyu araştırmak için. Konu hem Cumhuriyet Savcısı tarafından, hem bakanlığımız tarafından ayrı ayrı incelenmektedir. Hangi yıla ait olursa olsun sonuna kadar gidilecektir. Bize emanet edilen çocuklar yüksek menfaati için konu üzerinde hassas bir dil kullanılarak yorumların yapılmasını rica ediyorum. Sonuç eğer iddia edildiği gibi gelirse bütün insan hatalarının en şiddetli biçimde cezalandırılacağından emin olunmasını rica ediyorum." diye konuştu.

Herhangi bir şekilde şikayet olduğunda cumhuriyet savcılığı gerekli araştırmayı yaptığını dile getiren İslam, "Daha sonra ilgili birimleri haberdar eder. Savcılık henüz kendi araştırmasını tamamlamadığı için bugün itibariyle bakanlık bilgilendirilmedi. Bugüne kadar bakanlığımıza yapılan bir şikayet, bir talep olmamıştır. Resen yapılmış bir uygulama yoktur. Resen yaptığımız ilk uygulama haberdar olduğumuz anda yaptığımızdır. Basında yer alan haberleri ihbar kabul edip derhal soruşturma başlattık. Konu etrafında ismi geçen bütün kişileri açığa aldık, soruşturma devam ediyor." ifadelerini kullandı. İslam, konunun takipçisi olacaklarını vurguladı.