AK Parti İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım, Devlet Bahçeli'nin yıllardır iktidar bekleyen MHP seçmenini çok üzdüğünü söyledi. Seçim çalışmalarına Karabağlar ilçesinde hemşehri dernekleri ve ev ziyaretleriyle devam eden Yıldırım, yaptığı açıklamada, geçen genel seçimde koalisyon çıkmamasını, muhalefet partilerinin hedeflerinden şaşmış olmasına bağladı. Yıldırım, “Hiçbiri iktidar olmak için çalışmadı, siyasette anlaşılması zor bir hedef etrafında biraraya geldiler. İktidarı kazanmak için değil, AK Parti'yi iktidardan düşürmek için adeta birleştiler. İktidar olmak sorumluluk, fedakârlık, tüm milleti kucaklamak ister. Etnik siyaseti, bölge siyaseti yaparsanız, bu milleti 'sizden bizden' diye ayırırsanız iktidar olamazsınız. İktidar ortağı olma fırsatına 'hayır' diyen Devlet Bahçeli, yıllardır iktidar bekleyen MHP seçmenini çok üzdü. Seçim sonrasında tabanın sesine kulak vermedi, ne dediysek, 'hayır, hayır, hayır' dedi. Tüm uzlaşma taleplerine 'hayır' diyen Bahçeli’ye bir hayır da sandıkta ülkücüler verecek.” şeklinde konuştu.

Seçim çalışmalarının Karabağlar durağında ilk olarak Gültepe semti Toros Meydanı'nda düzenlenen kahvaltıda Erzincanlılarla buluşan AK Parti adayı Yıldırım, birlik beraberlik mesajları verdi. Erzincan Tercanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, “Türkiye’ye savaş ilan edemeyecekleri için içeriden güç kaybettirecek yeni yöntemler arıyorlar. Mezhep kavgaları, paralel yapılanmalar, terör saldırıları Türkiye’nin kardeşliğini bozmaya yöneliktir. Birlik ve beraberliği bozmaya çalışanlar ne şekilde gelirse gelsin farketmez, burada mesele, memleket meselesidir. Mesele Türk milletinin kardeşliğiyse gerisi teferruattır. Türkiye ne kadar güçlü olursa, geleceğimiz o kadar güvende olur.” dedi. Yıldırım ayrıca derneğin açılışını da yaptı.

'KALKINMANIN İLK ADIMI İSTİKRAR VE GÜVEN'

Cennettepe’de düzenlenen ev toplantısında ise ülkede geleceğe ilişkin umutlardan bahsetmenin ön şartına değinen Binali Yıldırım, “Kalkınmanın ilk adımı, istikrar ve güvenin olduğu güçlü bir iktidardır. 7 Haziran'da bize oy vermeyenler üzülmesin. O bir yol kazasıydı. Biz bu ülkeyi ayrıştırmak isteyenlere karşı inadına birlik, inadına kardeşlik istiyoruz. Tüm farklılıklarımıza rağmen ortak acılar karşısında gözyaşlarımızın rengi hep aynı.” diye konuştu.

Erzurumlular Derneği, Sivas Güney Kayalılar Derneği, Bayburtlular Derneği ve Güneydoğulu kanaat önderleriyle ayrı ayrı görüşen AK Parti Yıldırım, vatandaşların daveti üzerine ev toplantılarıyla da kapı kapı dolaşarak, seçimde "Güçlü Türkiye" hedeflerine destek istedi. Zincirlikuyu esnafını da ziyaret eden Yıldırım, sıkıntıları dinledi. Çocuklara ve diğer vatandaşlarla fotoğraf ve selfie çektirdi, gençlerle motosiklete binerek caddede tur attı. İzmirlilerden, daha önce AK Parti’ye verdikleri desteği tekrar isteyen Binali Yıldırım, “Daha önceki seçimlerde İzmir’de 1 milyona yakın oy aldık. 7 Haziran'da verilen mesajı da kendimizce değerlendirdik. Gereğini yerine getirmek için halkımızdan, güçlü bir AK Parti iktidarına tekrar şans vermelerini istiyoruz.” dedi.