AK Parti, 1 Kasım Genel Seçimleri’ne milletvekili adayı olarak gösterdiği isimleri, Ankara Arena Spor Salonu’nda düzenlediği bir programla tanıttı. Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun bir konuşma yaptığı toplantıda adaylar tek tek sahneye çağrıldı ve Davutoğlu ile fotoğraf çektirdi. Toplantıda ayrıca seçim kampanyalarında kullanılacak afiş, slogan ve şarkılar da duyuruldu.

AK Parti, 1 Kasım genel seçimlerinde yarışacak olan milletvekili adaylarını Ankara’da tanıttı. Arena Spor Salonu’nda gerçekleştirilen programda önce Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte tribündekileri selamladı. Başbakan ve eşi, kurulan platform üzerinde salonu gezerek partililere kırımızı karanfil dağıttı.

SEÇİM ŞARKISI HAYDİ BİSMİLLAH

AK Parti’nin seçim müziği "Haydi Bismillah" da ilk kez Davutoğlu’nun salona girişinde çalındı. Partilileri selamlaması sırasında ise bir diğer seçim şarkısı “Davutoğlu Ahmet Hoca” şarkısı çalındı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan programda ilk konuşmayı, AK Parti Seçim İşleri’nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ yaptı. Bozdağ’ın konuşmasının ardından da seçim şarkısı salondakilere dinletildi.

AK Parti’nin seçim şarkısının ilk olarak 12 Eylül’deki AK Parti Beşinci Olağan Kongresi’nde çalınması planlanmış; ancak şehitlere saygı nedeniyle o kongrede müzik çalınmamıştı.

Bozdağ'ın konuşmasının ardından AK Parti'nin 1 Kasım'daki seçim kampanyasında kullanılacak "Haydi Bismillah" adlı şarkı da ilk kez partililere dinletildi. AK Parti’nin ilk kez tanıtılan seçim şarkısı “Haydi Bismillah” adını taşıyor. Alper Kış ve Ebru Gülçiçek tarafından hazırlanan şarkının sözleri şöyle:

“Aşk ile çıktık yola
Yenilendik tazelendik
Sevdalıyız bu vatana
Haydi Bismillah
Söylenecek sözümüz var
Yürünecek yolumuz var
Hep beraber yürüyelim
Haydi Bismillah
Her bir karış toprağında
Baştan başa izimiz var
Umudumuz yarınlara
Haydi Bismillah.”

SLOGANLAR İSTİKRAR VE TEK BAŞINA İKTİDAR VURGULU

Salonda ayrıca seçim kampanyasında kullanılacak sloganlar da afişler şeklinde salona asıldı. Afişlerde “Tek millet, tek bayrak, tek devlet, tek vatan", "Onlar konuşur AK Parti yapar", "Bu ışık sönmeyecek", "Yakın ışıkları Türkiye aydınlansın”, “Doğru karar istikrar”, “Tek başına iktidar” yazılı afişler asıldı. Ana sahnede ise “İlk Günkü Aşkla, Haydi Bismillah” yazısı asıldı.

BİNALİ YILDIRIM RESİMLİ TİŞÖRT GİYDİLER

Partililer salona geldikleri illere göre yerleştirilirken, bazı iller de üzerlerinde illerinin adaylarının resmi olan tişörtler giydi. İzmir’den gelenlerin olduğu bölgedekiler, AK Parti’nin İzmir’den aday gösterdiği Binali Yıldırım’ın resminin olduğu tişörtler giydi.

TÜRKEŞ VE YILMAZ TOPLANTIDA YOK

Öte yandan aday gösterilmelerine rağmen aday toplantısına iki isimin katılmaması dikkat çekti. Bunlardan biri TBMM Başkanı İsmet Yılmaz olurken, diğer isim ise MHP’den ihraç edildikten sonra AK Parti’den aday gösterilen Tuğrul Türkeş oldu.

Davutoğlu’nun seçim hükümetinde görev almayı kabul ettiği için partisinden ihraç edilen, aday listelerinin sunulduğu gün de AK Parti’ye katılan Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş aday toplantısına katılmadı. Ankara’dan aday gösterilen Türkeş’in resmi bir program gereği KKTC’de olduğu açıklandı. Türkeş için anons sırasında da “Sayın Başbakan Yardımcımız Kuzey Kıbrıs'ta bir görevde olduğundan katılamamıştır.” ifadeleri kullanıldı.

Sivas’tan aday gösterilen İsmet Yılmaz için ise kürsüden “Kendisine saygılarımızı sunuyoruz” anonsu yapıldı.