ADIYAMAN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, "Bizim ilk defa oyumuz düşmüyor ki. 2009 seçimlerinde yüzde 47'den 38'e düştük ama ondan sonra yüzde 50'leri biz yine aldık. Almaya da devam edeceğiz" dedi.

Erdem, AK Parti Adıyaman İl Başkanlığının bir düğün salonunda parti üyelerine yönelik düzenlediği iftar programındaki konuşmasında, her seçim sonrası teşkilatları ziyaret ederek, durum değerlendirmesi yaptıklarını söyledi.

Her seçimde açık ara birinci parti çıktıklarını vurgulayan Erdem, bu seçimde de birinci çıktıklarını, seçim tablosunun azizliğine uğrayarak tek başlarına iktidar olamadıklarını dile getirdi. 2002 yılında yüzde 34 ile anayasayı değiştirecek çoğunlukta birinci parti olduklarını hatırlatan Erdem, bu seçimde ise birinci parti olmalarına rağmen tek başlarına iktidar olamadıklarını ifade etti.

Her seçimden sonra genel bir muhasebe yaptıklarını aktaran Erdem, "Oyumuzun arttığı yerler vardır, azaldığı yerler vardır. Seçimin neticesi ne olursa olsun, bundan gururla bahsederiz. 12 yıl içerisinde muhteşem şeyler yaptık. Kimse yapamadığınız, edemediğiniz bir şey yok, diyemiyor. AK Parti olarak 13 yıl içerisinde hayal edilemeyecek işler yaptık. Destan yazdık" diye konuştu.

"Milletimiz ne takdir ederse başımızın üzerinde yeri vardır" diyen Erdem, kendilerinin milletin hizmetkarlığına talip olduklarını kaydetti.

İlk defa oylarının düşmediğine dikkati çeken Erdem, şöyle konuştu:

"Bizim ilk defa oyumuz düşmüyor ki. 2009 seçimlerinde yüzde 47'den 38'e düştük ama ondan sonra yüzde 50'leri biz yine aldık. Almaya da devam edeceğiz. Her şeyden önce bu seçimden herkesin, her partinin, özellikle AK Parti'nin ciddi dersler çıkarması lazım. Ciddi tahliller yapmamız lazım. Mutlaka birtakım hatalarımız var. O hataları bulmak için ilk günden bugüne kadar yoğun bir çalışmanın içindeyiz. İnanıyorum ki gelecek ilk seçimde Türkiye'de AK Parti iktidarı gelecektir."

- AK Parti Grup Başkanvekili Aydın

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise bu mazlum coğrafyanın yegane temsilcisinin AK Parti olduğunu belirtti. Bunun bir vebal ve sorumluluk olduğunu aktaran Aydın, her bir teşkilat mensubunun bu sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye'nin istikrarsız kalmaması için bir an önce hükümet kurma işine gireceklerini söyleyen Aydın, şöyle konuştu:

"Salı ve çarşamba günü meclis başkanlığı seçimi olacak. Arkasından başkanlık divanı kurulacak, ardından başkanlık divanı ile Cumhurbaşkanımız Başbakanımızı hükümet kurmakla görevlendirecek. Bizim hiçbir kırmızı çizgimiz yok. Tabii ki siyasi ahlak önemli. Tabii ki etik önemli. Her şeyden önemli olan bu ülkenin geleceğidir. Bu ülkenin menfaatidir. Dolayısıyla Türkiye'nin kazanması adına ne gerekiyorsa yapacağız. Çünkü biz Türkiye'nin kazanımını kendi şahsi kazanımızın üzerinde tutarız. Biz milletin geleceğini, partimizin de geleceğinin önünde tutarız."