Kayseri’de devlet memuru 3 kişi, kendi iradeleri dışında AK Parti’ye üye yapıldıkları gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu. Üye yapılan Orhan Karakaya, partinin aday tanıtım toplantısı için gönderdiği mesajla ve Yunus Küçük de sandık görevlisi yapıldığını bildiren telefon konuşmasıyla öğrendi.

Siyasi Partiler Yasası gereği, kamuda çalışan devlet memurları herhangi bir partiye üye olamıyorlar. Aynı yasaya göre üyelik, memurluktan atılma gerekçesi. Ancak Kayseri’de SES Şube Başkanı Orhan Karakaya, sendikanın işyeri temsilcileri Yunus Küçük ve Figen Kara’nın, habersiz şekilde AK Parti’ye üye yapıldıkları ortaya çıktı. Şube Başkanı Karakaya, üye olduğunu cep telefonuna gelen mesajla öğrendi. AK Parti’den gelen ve ‘Sayın üyemiz’ diyerek başlayan mesajda, Karakaya, Kayseri adaylarının tanıtılacağı toplantıya davet edildi. Karakaya, internetten yaptığı sorgulamayla 2012 yılından beri AK Parti’ye üye olduğunu öğrendi. Sendika işyeri temsilcisi Yunus Küçük de, sandık görevi için AK Parti’den aranmasıyla 2011’den beri üye olduğundan haberdar oldu. Figen Kara da internetten sorgulama yaparak kendi iradesi dışında AK Parti’ye üye yapıldığını öğrendi.

Devlet memuru olan Karakaya, Küçük ve Kara, avukatlarıyla birlikte soluğu adliyede aldı. Kimlik bilgilerinin AK Parti teşkilatına nasıl ulaştırıldığının tespiti ve üyeliklerinin düşürülmesi için suç duyurusunda bulundular. Çıkışta adliye önünde açıklama yapan Karakaya, bu durumun, üye sayısı milyonlarla ifade edilen AK Parti’nin bu üyelikleri nasıl yaptığının belgesi niteliğinde olduğunu söyledi.

Devlet memuru olduklarını belirten Karakaya, “Kamuoyundaki mücadelemizi herkes biliyor. Biz devlet memurlarına da siyaset yapma yasağının kalkmasını savunduk. Devlet memurlarına parti üyeliği suçken bu yasağı görmezden gelen iktidar partisine şahsım ve iki işyeri temsilcimizin üyelikleri çıkmıştır. Bu irademiz dışında, sahte ve hukuksuz bir üyeliktir. Bugüne kadar verdiğimiz mücadele orayla hiçbir bağlantı kurulmasını mümkün kılmaz. Sahte üyelik bağlı bulunduğum sendikada tartışmalara neden olmuştur. AK Parti’nin milyonlarla ifade edilen üyeliklerin nasıl yapıldığının da bir belgesi niteliğindedir. Suç duyurusunda bulunduk, arkasını bırakmayacağız.” diye konuştu. Karakaya, herkesi internet ortamında herhangi bir partiye üye olup olmadıklarını kontrol etmeleri konusunda da uyardı.

Daha önce de yine Kayseri'de CHP İl Disiplin Kurulu Başkanı Yılmaz Karaca’nın AK Parti’ye üye yapıldığı anlaşılmıştı. Açılan davada, davalı sorumlular hakkında hükmü geriye bırakılan hapis ve 3 bin lira tazminat cezaları çıkmıştı.