AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, “Eğer terör örgütünün mensubuysanız, terör örgütüne hizmet ediyorsanız, terör örgütünün destekçisiyseniz gerekli cezayı alacaksınız” dedi.
Yaklaşık 2 ay önce 15 Temmuz gecesi milletin ülkesine sahip çıktığını ifade eden AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, “Darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından TBMM’de olağanüstü hal kararı aldık. Şu an olağanüstü hal uygulamada. Bakanlar Kuruluna Kanun Hükmünde Kararname çıkartma yetkisi verdik. Darbe girişiminde bulunan bizim içimizde, bizi ibadet aşkıyla kandırıp, bizi inandırıp inancımızı sömüren, maneviyatımızı, maddiyatımızı sömüren adına cemaat denilen bir terör örgütüymüş. Kirlettiği o manevi kavramların içerisinden bir terör örgütü çıkarmışlar, Fethullahçı Terör Örgütü. Şu anda devletimizin terör örgütleri listesinde, milli güvenlik siyaset belgesine girmiş bir terör örgütü. Bakanlar Kurulumuzda bununla ilgili bir dizi kararlar alıyor. Bu uru, içimizdeki kanseri hep birlikte el ele temizleyeceğiz" dedi.
İçlerinde çok iyi bildikleri insanların bu terör örgütüne yardım ettiğini ifade eden Şahin, "Para ve finansman sağladılar. Kamu görevlileri kamu imkanlarını terör örgütüne sundular. Gökteki yıldızlar omuzlarına taktığımız o şerefli subayların içerisine sızarak, darbe teşebbüsünde bulundular. Şimdi onları ayıklama zamanı. Şimdi terör örgütünün unsurlarını hem kamudan hem sivil inisiyatiften ayıklama zamanı. Karşımızda bir terör örgütü var. Bunu asla unutmayacağız. Acırsak, acınacak duruma geliriz. Onlar bize acımadı. Onlar bize acımayacaktı da. Onlar bize, gazi meclisimize bomba atacak kadar alçaklık gösterdiler. İç savaş çıkarma planı yaptılar. Bu kalkışmanın neticesinde iç savaş ve Türkiye’nin önlenemeyen yükselişini durdurma, geriye götürme ve parçalama planları vardı. Darbe girişimin ardından başlatılan operasyonlar kapsamında görevden almalar ve ya gözaltılar olurken, aklımızı ve izanımızı ortaya koyacağız. Yaşadığımız süreci hep önümüze koyacağız. Ne oldu da bu durum meydana geldi? Yoksa durup dururken emniyet yetkililerimiz veya adalet makamlarımız kimseyi gözaltına almaz. Kimsenin hürriyetini kısıtlamaz. Eğer terör örgütünün mensubuysanız, terör örgütüne hizmet ediyorsanız, terör örgütünün destekçisiyseniz gerekli cezayı alacaksınız. Bu kadar basit” şeklinde konuştu.