Hoca Ahmet Yesevi Camii çevre düzenlemesi ve otopark açılış töreni Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in katılımları ile gerçekleştirildi. Cami avlusuna kurulan platform etrafında cuma namazında camiye sığmayan vatandaşların namaz kılması dikkat çekti.

Cuma namazı çıkışı Ahmet Yesevi avlusunda gerçekleşen açılış törenine katılımcıların siyasi konuşmaları damga vurdu. İlk konuşmayı gerçekleştiren Belediye Başkanı İrfan Dinç, "Biz liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde bu ülkeye yeniden Osmanlı ve Selçuklu ruhuna döndürmenin mücadelesini veriyoruz." diyerek başkanlık sistemi hakkında açıklamalarda bulundu. Dinç, "Başkanlık sistemi halkın, milletin, sizin Çankırı’daki annemin, teyzemin, hacı babamın, delikanlımın kendi başkanını kendisinin seçtiği sistemdir. Bunlar geliyorlar sizden oy istiyorlar ama başkanlık sistemi olmasın diyorlar. Çünkü başkanı siz seçtiğiniz için karşılar size güvenmiyorlar, inanmıyorlar, size kendisini seçme iradesi vermiyorlar. Siz bu parti başkanlarına oy verecek misiniz? Size inanmayana siz nasıl inanacaksınız." şeklinde konuştu.

GÖKÇEK'TEN İLGİNÇ KOALİSYON YAKLAŞIMI: KOALİSYON GELSİN, TAKSİTLERİNİZİ ÖDEME ŞANSINIZ YOK

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise muhalefet partilerine yüklendi: "Bazen bir gün içerisinde yedi sekiz yerel televizyona birden çıkıyorum. Ve bu yerel televizyonlarda her seferinde Bahçeli’ye çağrıda bulundum. Dedim ki 'Çık, biz HDP ile iş birliği yapmayız. Biz arkasındaki PKK’yı vatan haini sayarız.' Söyle bunu, al milletten oyu. Söyletemedik arkadaş. Ertesi gün beyanat veriyor. Ben birtakım adamların lafına bakıp söylemem söylemedi, çünkü iç güvenlik yasası görüşüldü. Bu yasada HDP, MHP, CHP üçü iş birliği yaptılar. Bu manada maalesef yanlış düşünce içerisindeler. Buradan MHP’li kardeşlerime sesleniyorum. Yarın verdiğiniz oy PKK, DHKP-C'ye yarayacak, doğrudan doğruya yani CHP, HDP koalisyonuna yarayacak. Bu işin vebali altında kalmamak lazım. En önemli iş istikrar. İstikrar burada meydandaki kardeşlerimizin birçoğunun mutlaka birtakım taksitleri vardır. Yarın koalisyonlar gelsin bunları ödeme şansınız yok. Onun için 2 milletvekilinin ikisini de AK Parti'ye vereceksiniz." ifadelerini kullandı.

Başbakan yardımcısı Yalçın Akdoğan ise "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 74 ile Tayyip Erdoğan dediğiniz için her birinize teşekkür ediyorum" diyerek konuşmasına başladı. Akdoğan, "AK Parti demek hizmet demek, bizler millete sevdalı bir kadroyuz. Büyük bir mücadele var. Milletine sevdalı olanlar ile milletle kavgalı olanlar arasında. Bu seçim herhangi bir seçim değil. Sıradan bir seçim değil. Bu seçimin önemini çok iyi anlamamız gerekiyor. Bu referandum gibi bir seçimdir. Eski Türkiye’ye geri dönmek isteyenler ile yeni Türkiye’yi kurmak arasında bir mücadele yaşanıyor. Sizler 28 Şubat sürecini yaşadınız. Vakıflar, dernekler nasıl kapatıldı. İmam hatipler nasıl 600 binden 60 bine düştü. Herkes her şeyini nasıl kaybetti. Biliyorsunuz iki büyük kriz yaşadık. Dünyada kriz falan yoktu. Bunların beceriksizliği yüzünden Türkiye iki büyük kriz yaşadı. Herkes cebindeki her şeyi kaybetti. Ve Türkiye uçurumun kenarına gelmişti. Uçurumdan aşağıya yuvarlanmak üzereydi ve millet çıktı 2002’de yönetime el koydu, AK Parti'yi iktidara getirdi. O gün Türkiye’nin kaderi değişti." dedi. Konuşmaların ardından protokol tarafından kurdele açılışı gerçekleştirildi.