Mardin’in Kızıltepe ilçesinde aralarında AK Parti Belediye Meclis Üyesi Baki Yiğit ve ilçe yönecisi Barış Tezdönen'in de bulunduğu Dirbasî aşireti, HDP’ye geçti.

7 Haziran seçimlerine sayılı günler kala AK Parti'den istifalar sürüyor. Kızıltepe'de daha önce Belediye Meclis üyeleri Orhan Çeçen ve Nurettin Yaşin istifa ederek HDP'ye geçiş yapmıştı. Kızıltepe Özgürlük Meydanında karşılanan aşiretin önde gelenleri HDP ilçe seçim bürosuna alkış ve sloganlar eşliğinde geçti. Katılım sırasında DBP, HDP Kızıltepe ilçe örgütleri, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Ahmet Türk ve Februniye Akyol Akay, Kızıltepe Belediyesi Eş Başkanları İsmail Ası ve Leyla Salman ile çok sayıda kişi hazır bulundu.

'BUGÜN ARTIK PARTİ MESELESİNDEN ÇIKMIŞIZ'

Burada konuşan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, HDP’yi ziyaret eden Dirbasî aşiretinin aslında kendi evlerine geldiğini belirterek mutlu olduklarını söyledi.

Ahmet Türk, katılım sırasında bir konuşma yaptı. Türk, "Burası bizim yerimiz değildir. Burası onların yeridir. Çünkü biz barış, demokrasi ve özgürlük mücadelesini beraber yürütüyoruz. Hepimizin amacıda bu ülkede barışı kalıcı hale getirmektir. Bugün Kürt halkı Kobanê’yi, Şengal’ı ve Rojava’yı yaşayarak büyük acılar çekti. Ama bu gerçeği de görmek gerekli, bugün Kürt halkının direnişi olmasaydı DAİŞ çeteleri bütün halkları teslimiyeti altına alacaktı. Ama Kürtlerin direnişi ile bugün halklarımız nefes almaktadır. Bunu çok iyi görmemiz lazım. Tabiki Kürtler tarihten beri büyük direnişler sergilemektedir. Ama siyasi olarak da Kürt halkı birlikteliğini göstermelidir. Çünkü biliyoruz ki direnişler ne kadar güçlü olursa olsun siyaseten bizler birbirimize omuz ve destek vermezsek yine birileri bizi birbirimize düşürecektir. İşte o zaman tarihi fırsatları kaçırmış olacağız. Bugün birlik günüdür. Bizler artık parti meselesinden çıkmışız. Daha önce de bazı kardeşlerimiz başka partiler için çalışmış olabilir. Ama o geride kalmış bugün halkımız için namus ve şeref gününe dönüşmüştür." dedi.

Konuşmasında bugün mücadelelerinin haklılığını Türk kardeşlerinin de anladığını ifade eden Türk, amaçlarının da halkların kardeşliği olduğunu söyledi. Türk, kendilerinin barajı aşacağını gören Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da adeta bir karalama kampanyası başlattığını ifade ederek, cümleleri değiştirerek başka anlamlar yüklemeye çalıştığını kaydetti. Şimdiye kadar hiçbir şekilde topluma yalan söylemediklerini sözlerine ekleyen Türk, kendileri için bugün barajdan daha çok önemli olan şeyin halkların kardeşçe bir gelecek için bir araya gelmeleri olduğunu vurguladı. Türk, sözlerinin sonunda da kendilerine destekte bulunacak olan Dirbasî aşiretine teşekkür etti.

AK Parti’den istifa ederek HDP’ye geçiş yapan Belediye Meclis Üyesi Baki Yiğit ise kendi evine geldiğini, bu anlamda mutlu olduğunu belirterek, seçim bürosundakilere teşekkür etti.

AK Parti’den istifa ederek HDP’ye geçiş yapan Kızıltepe İlçe yöneticisi Barış Tezdönen de "Sayın Ahmet Türk’ün dediği gibi bizler bugün kendi ailemizle beraberiz. AKP hükümeti burada yaşayan halkın geçim kaynağı olan çiftçiliği göremedikleri ve onları perişan ettiği için bizler AKP’de yer almaktan vazgeçtik. Ş uan kendi ailemizin içinde de yer almaktan mutluluk duyuyoruz." şeklinde konuştu.