ADIYAMAN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, "DAEŞ, bir örgüttür. Bunun İslamla, Müslümanlıkla bir ilgisi yoktur. En büyük zararı Müslümanlara veriyor. Böyle bir Müslüman'lık yok" dedi.

Erdem, partisinin il başkanlığı tarafından verilen iftara katılmak üzere geldiği Adıyaman'da semt pazarını ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet etti.

Ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Erdem, koalisyon için şuanda yorum yapmanın doğru olmayacağını, meclis başkanının seçiminden sonra görevlendirmeler neticesinde bunun netleşeceğini söyledi.

AK Parti'den ziyade diğer partilerin düşüncelerinin önemli olduğuna işaret eden Erdem, Salı ya da Çarşamba gününden sonra somut adımların atılacağını bildirdi.

- DAEŞ'in saldırıları

Erdem, DAEŞ'in Kobani'deki saldırılarına da değinerek, şunları ifade etti:

"DAEŞ, bir örgüttür. Bunun İslamla, Müslümanlıkla bir ilgisi yoktur. En büyük zararı Müslümanlara veriyor. Böyle bir Müslümanlık yok. Bunu özellikle Müslümanların imajına zarar veriyor. Diğer yönüyle bölgeyi dizayn etmek isteyenler için bulunmaz bir fırsat. Zaten kurduranlar, Batılılar. İstedikleri bir takım yerlere saldırılar yaptırıyorlar. Olaylar çıkartıyorlar ve bir takım düzenlemeler yaptırıyorlar. En çok şey yapılan konulardan bir tanesi de DAEŞ'e Türkiye'nin destek verdiği şeklindeki konular. Bu külliyen yalan."

Ülke olarak bazı tedbirleri almak için gayret gösterdiklerini vurgulayan Erdem, bu bölgenin uluslararası bir saha olduğunu, onun için müttefiklerle müdahil olunması gerektiğini söyledi.

Erdem, terör konusunda en samimi mücadele yapan bir ülke olduklarını belirterek, "Terörden çok çekmiş bir ülkeyiz. DAEŞ bölgenin belası. Bu belayı da yapanlar, maalesef bölge üzerinde bir takım hesabı olanlardır" diye konuştu.

- Erken seçim gündemi

Bir gazetecinin erken seçim olur mu? yönündeki sorusu üzerine Erdem, ortaya çıkan seçim tablosunun iyi okunmasını istedi.

Erdem, milletin koalisyon tablosunu ortaya koyduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

"Hiçbir partinin 'ben koalisyonda yokum' deme hakkı yok. O zaman adama sorarlar, 'siz neden siyasete girdiniz' diye. Bölgemiz sıcak bir bölge. Dolayısıyla hızlı bir şekilde hükümetin hızlı bir şekilde kurulması gerekir. Bu noktada da hangi partiye ne görev düşüyorsa, partilerin bundan kaçma şansları yoktur. Kaçamazlar, kaçtıkları zaman da bedelini parti olarak ağır öderler. Ondan daha önemlisi ülkemizin bir takım bedeller ödemesi, buna kimsenin hakkı yok. Siyaset sorumluluk var. Evet ortaya çıkan tablo koalisyondur. Kiminle ortak noktaları buluşturabilirsek, bu CHP de olabilir, MHP de olabilir ikisinden birisiyle büyük ihtimalle koalisyonumuzu kurarız diye düşünüyorum."

Erdem, çalışmalara rağmen 45 gün içinde hükümetin kurulmadığı takdirde, işin sahibi olan halka gidileceğini kaydetti.