Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Adıyaman’da yaptığı açıklamada, "Kayyum atamalarından sonraki tabloya baktığımızda Hakkari halkı ilk defa asfalt görüyor" dedi.
Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcı Erol Kaya, Adıyaman’da, yerel yönetimlerin sorunlarını yerinde belirlemek için belediye başkanları ve partisinin ilçe başkanlarıyla sabah kahvaltısında bir araya geldi. Kahvaltıya, TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Milletvekillerinden Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Abdurahman Dimez, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mehmet Hanifi Erdem, Kadın Kolları Başkanı Perihan Gümüş, ilçe ve belde belediye başkanları ile parti üyeleri de katıldı.
Kahvaltısı sonrası basın açıklaması yapan Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, "Dünyanın hiçbir yerinde kamu personeli kendi devletine karşı, kendi milletine karşı kamu kaynaklarıyla savaş ilan etmeye ya da terör estirmeye kalkışmadı, hiçbir yerde böyle bir şeyle karşılaşmadık. Türkiye’de, maalesef HDP’li belediyelerin çoğunda bunu gördük. Ve bu belediyelere halkın diliyle kayyum ataması yapıldı. Ve bu kayyum atamalarından sonraki tabloya baktığımızda Hakkari halkı ilk defa asfalt görüyor. 7 kilometreye yakın asfalt yapıldı. Hakkari’nin çok ciddi anlamda bir su problemi var. 48 saate sadece birkaç saat su akıyor. Zannedersem Kasım- Ekim ayında bu su probleminin yüzde 50’si çözülmüş olacak. Aynı şekilde bu sorunlarımız Batman’da, söz konusu. Kayyum atanan belediyelerin ben inanıyorum ki, kayyum arkadaşların hizmetleriyle halk belediyenin hizmetlerinden çok yakından tanışmış olacak. Sadece kayyum HDP’li, belediyelerde değil, FETÖ soruşturması kapsamında da diğer partili ve bizim partili belediyelere de atamalar söz konusu" dedi.
Kayyumun sadece HDP’li belediyelere atanmadığını vurgulayan Kaya, "AK Partili 3 belediyemize, MHP’li 2 belediyemize kayyum atanmış durumda. Teröre kim bulaşıyorsa, kim irtibatlıysa bunlar hukuk önünde hesap verecektir. Ve bunların hiçbirinin affı olmayacaktır" şeklinde konuştu.
TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, ise "AK Parti artık profesyonel anlamda, kurumsal anlamda hem belediyeciliği hem de siyaseti oturtmaya çalışıyor. Bu kapsamda tüm illerimizde, ilçelerimizde, beldelerimizde yerel yönetimlerle alakalı yapılan işlerin takibini yapıyor. Daha iyi bir belediyecilik anlayışı nasıl olur, halka hizmeti daha iyi bir şekilde nasıl verebiliriz bu konuda kendilerine her açıdan da destek veriyorlar" diye konuştu.
Türkiye Petrolleri Kültür Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleşen program, açıklamaların ardından basına kapalı olarak sürdü.