AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, "Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 96 yıl önce bugün açılması tarihimizin önemli bir dönüm noktası olmuştur. TBMM’nin açıldığı bugün, aziz milletimizin, hürriyet ve bağımsızlık uğrundaki kararlılığının bütün dünyaya gösterildiği gün olmuştur" dedi.
Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya, "Aziz milletimiz, tarihinin en meşakkatli sürecini 20. yüzyılın ilk çeyreğinde geçirmiştir. Bağımsızlığımıza ve hürriyetimize kasteden düşmanlar, kadim milletimizi tarihin bir öznesi olmaktan çıkartmak istemişlerdir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 96. yıl önce bugün açılması tarihimizin önemli bir dönüm noktası olmuştur. TBMM’nin açıldığı bugün aziz milletimizin hürriyet ve bağımsızlık uğrundaki kararlılığının bütün dünyaya gösterildiği gün olmuştur. Aziz milletimiz, her türlü farklılığı zenginlik sayarak genç, yaşlı, kadın, erkek ayrımı yapmadan kıt imkânlar ile omuz omuza vererek bir bütün halinde bağımsızlığımıza kast eden düşmanlara karşı destansı bir mücadele vermiştir. Bu destansı mücadele sonucunda şeref ve haysiyetini yere düşürmeyen milletimiz ay yıldızlı bayrağımızı özgürce göklere çekmiştir" dedi.
"Egemenliğin kaynağının millet olduğunu tescil eden Meclisimiz bu günü aynı zamanda çocuklarımıza armağan etmiştir" diyen Kaya, "Çocuklara armağan edilen bu bayramda daha müreffeh, daha huzurlu ve daha güvenli yarınlar için daha kararlı adımlar ile çalışmaya devam ederken diğer yandan 23 Nisan 1920’de sergilenen birlik ve beraberlik duygusunu da yarınlara taşımak en büyük vazifemizdir. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023’e doğru yaklaşırken 2023 vizyonumuzu hayata geçirmek için durmadan koştuğumuz bu yolda çocuklarımızın gülen yüzü, umutları ve hayalleri bize güç vermektedir. Bütün amacımız çocuklarımızın daha huzurlu, daha güvenli ve barış dolu yarınlarda hayallerini gerçekleştirebilmesidir" ifadelerini kullandı.
Kaya mesajına şöyle devam etti:
"Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı olan Gazi Mustafa Kemal’i, ilk Meclis’teki tüm milletvekillerini, Kurtuluş Savaşı şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yâd ediyorum. Başta şehit çocukları olmak üzere tüm çocuklarımızın, tüm dünya çocuklarının bayramını kutluyorum."