AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı tarafından düzenlenen STK iftarına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, “Büyük oranda terör örgütünün nefesini kesecek son noktalara yaklaştık” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı tarafından düzenlenen sivil toplum kuruluşları iftar yemeğine katıldı. Törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Müezzinoğlu ile birlikte Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan ve çok sayıda STK yöneticisi de katıldı. İftar yemeğinden önce STK temsilcilerine yönelik bir konuşma yapan Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, “Bugünlerde terör ile ciddi bir mücadelemiz var. Büyük oranda terör örgütünün nefesini kesecek son noktalara yaklaştık. Terör örgütü inşallah bu ülkenin gündeminden çıkacak. Birlik ve beraberlik içerisinde bu mücadeleyi sona getireceğiz. Ama terör örgütünün özellikle son 7-8 aydır şehirlerde yaptığı tahribatı, gönüllerde yaptığı kırgınlığı telafi etmek ve bunları en kısa zamanda düzeltmek bizim görevimizdir. Devlet ve hükümet bir taraftan bu mağduriyetleri giderirken, biz de Türkiye olarak mağdur ve mazlum kardeşlerimizin yanında olacağız. Bugün sivil toplum örgütlerinden sorumlu bir genel başkan yardımcısı olarak önümüzdeki günlerde en önemli çalışmamız Diyarbakır’da, Mardin’de, Van’da, Şırnak’ta mağdur ve mazlum kardeşlerimizin yanında olabilmeyi ve onların mağduriyetlerini giderebilmek azına yoğun çalışmalar yapacağız. Sivil toplum örgütlerimiz bu anlamda önemli görevleri olan, güçlü aktörlerimiz. Önce Türkçemizdeki o güzel sözün gereği, ‘Dertler ve sıkıntılar paylaşıldıkça azalır’ sözünün gereği olarak, oradaki kardeşlerimizin, insanlarımızın dertlerini paylaşarak azaltacağız ki yarın paylaşarak büyütebileceğimiz mutluluklarımız olabilsin” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Müezzinoğlu’nun konuşmasının ardından ezanın okunması ile birlikte tüm salondaki katılımcılar oruçlarını açtı.