AK Parti Genel Merkezi'nin tek aday dayatmasına rağmen girdiği seçim yarışını kazanan Köprübaşı İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan, partisinden ihraç edildi. İl yönetiminin, parti üyeliğinden kesin olarak ihracını istediği Erdoğan hakkında, Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) tarafından 6 ay geçici olarak ihraç kararı verildi. Erdoğan’ın, ihraç gerekçesi ise basına verdiği iddia edilen beyanatlar ile yönetim kuruluna aldığı bir parti üyesi Hasan Yıldırım’ın, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Selahattin Demirtaş’a oy vereceğini söylediği iddiaları gösterildi.

AK Parti Genel Merkezi'nin tek aday dayatmasına rağmen 16 Kasım 2014 tarihinde yapılan Köprübaşı ilçe başkanlığı seçimlerinde 3 aday yarışmıştı. Genel Merkezin desteklediği mevcut başkan Mustafa Aydın'ın karşısına aynı yönetim kurulunda teşkilat başkanı olarak görev yapan Yüksel Erdoğan ve parti kurucularından Muhammet Yamakoğlu aday olarak çıkmıştı. Erdoğan, tüm ısrarlara rağmen adaylıktan çekilmemiş ve 181 oyla seçimi kazanmıştı. İstifa baskılarına rağmen teşkilatın arkasında olduğu gerekçesi ile başkanlığı bırakmayan Erdoğan, görevden alınmış ve il yönetimi tarafından hakkında başlatılan disiplin soruşturması neticesinde de parti üyeliğinden ihracına karar verilmişti.

Yüksel Erdoğan hakkında verilen kesin ihraç kararını görüşen MKYK, cezayı 6 aylığına geçici ihraca çevirdi. Erdoğan’la ilgili ihraç kararında ise "30 Mart seçimlerinde başka adaya destek veren kişileri yönetimine almak, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Selahattin Demiştar’a oy vereceğini söyleyen kişiyi ilçe yönetimine almak, Genel Merkez ve il yönetiminin kendisiyle görüşmeleri basın yayın organlarına sızdırmak ve bu şekilde partiyi küçük düşüren eylemlerde bulunmak" gibi gerekçeler gösterildi.

'ÇIBANIN BAŞI SÜLEYMAN SOYLU'

Hakkındaki karara tepki gösteren Yüksel Erdoğan, ihraç gerekçelerinin iftiradan ibaret olduğunu savundu. Kendisinin o süreçte basına konuşmadığını belirten Erdoğan, yönetimine aldığı ve Selahattin Demirtaş’a oy verdiği iddia edilen Hasan Yıldırım’ın parti kurucusu olduğuna dikkat çekti.

İlçe kongresi yapılmadan kazandığı taktirde görevden alınacağının söylendiği bilgisini veren Erdoğan, "İstişareler doğru yapılmadı. Ben partiye karşı değilim, bazı yanlışlara karşı çıktık. Yanlış seçimler yapıldı, yanlış adayla seçime gidilmişti. Süleyman Soylu, çıban başı olarak onu gördüm. Karar alınmış, istişare yapılmamış, tek adayla seçime gidilecek. Seçimin olduğu yerde biz varız, demokratik hakkımızı kullanacağız dedik ama uygun görmediler." dedi.

Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'ya tepki gösteren Erdoğan, şöyle konuştu: "DP’den geldi. Bundan 5 sene önce AK Parti’ye en büyük hakaretleri yapan o şahıs. Beni partiden ihraç ediyor. Ben buna üzüldüm. Ben 12 senelik AK Partiliyim, 3 senelik AK Partili değilim. ‘Kardeşim seçim yapmıyorum’ dersin biz de ses etmeyiz. Ben yüzde 70 ile seçim kazandım. Mevcut ilçe başkanı da değildim. Dışarıdan üye yapma yetkim de yoktu. Hiçbir yetkim olmamasına rağmen ben seçimi farklı kazandım."

Bundan sonraki tutumunun parti yönetimini kendisine karşı göstereceği tavra bağlı olduğunu kaydeden Erdoğan, "Sonuçta biz bu işten ekmek yiyen kişiler değiliz. Benim için hayırlısı oldu. Siyaset bizim işimiz değilmiş, bunu anladım." ifadelerini kullandı.