TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Meclis İçtüzük değişikliği hakkında, "İçtüzük çıkmadan Meclis kapanmaz." dedi.

Elitaş, Meclis İçtüzük değişikliğine ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

İçtüzük değişikliğe ilişkin parti gruplarının görüşmelerinin süreli olacağını belirten Elitaş, AK Parti olarak görüşmeleri Grup Başkanvekili Naci Bostancı'nın yürüteceğini bildirdi.

Grup başkanvekillerinin en geç 24 Temmuz'a kadar görüşmelerini sürdüreceklerini ifade eden Elitaş, görüşmelerin bir TBMM başkanvekili başkanlığında yapılmasının daha doğru olacağını kaydetti.

Elitaş, İçtüzük değişikliğine yönelik daha önce üzerinde mutabık kalınan 15 maddenin görüşülmeyeceğini, anlaşma sağlanamayan 6 madde üzerinden görüşmelerin yürütüleceğini belirtti.

Görüşmelerde uzlaşma sağlanmaması halinde AK Parti'nin kendi teklifini sunacağını vurgulayan Elitaş, "24'ünde oldu 'oldu', olmadı 'olmadı' deyin, biz teklifimizi getireceğiz dedik. Tamam dediler, cevap vermemek tamam demektir. Grup başkanvekilleri 24'üne kadar her gün toplansınlar, bu işi halletsinler. İçtüzük çıkmadan Meclis kapanmaz." diye konuştu.