AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, “Eğer bir ülkede kırk yıldır terörle mücadele varsa ‘senin terör örgütün iyi, benim terör örgütüm kötü’ demeksizin terör örgütünün eylemlerine, bölge insanını ülkemizi ve dünya insanlığını hedef alan terör örgütlerinin eylemlerine karşı sessiz kalıp görmezden geliniyorsa elbette ki bunun adı ‘barış’ değil, ‘teröre destek’ olur ve teröre destek verenlerle ilgili de ceza hukuku sistemi açıktır ve gereği yapılır” dedi.
AK Parti Grup Başkanvekili İnceöz, TBMM Genel Kurulu’nda CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in konuşmasına cevap verdi. İnceöz, Türkiye’de rejim sorunu olmadığının altını çizerek, “Burada defaatle gerek oturduğumuz yerde gerek kürsüde gerekse basın açıklamalarımızda Türkiye’deki rejimin adının belli olduğunu, cumhuriyet olduğunu ve cumhuriyetle ilgili hiçbir problemimizin olmadığını çok net bir şekilde belirttik. Rejimin adı belli, rejimle ilgili bir değişiklik talebimiz yok ancak şunu tartışmaktan ve konuşmaktan da hiçbir zaman çekinmemek gerekir ki sistemle ilgili her zaman tartışılabilir, mevcut sistemin sorunlarını gidermek için daha farklı yeni sistemler ne olabilir. Bunun adı başkanlık olabilir, yarı başkanlık olabilir, başka bir sistem olabilir, Türkiye’ye uygun bir model olabilir ama bununla, rejimle ilgili bir sorun var ve rejim değişikliği talebi var gibi gösterilmesinin ileriye dönük bir algı yönetimi olduğunu özellikle belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.
Terörle ilgili olarak ise İnceöz şunları kaydetti:
“Özellikle şunu belirtmek istiyorum ki elbette ki barış istenebilir ama barış, savaşın olduğu ülkelerde talep edilebilir. Eğer bir ülkede kırk yıldır terörle mücadele varsa ‘senin terör örgütün iyi, benim terör örgütüm kötü’ demeksizin terör örgütünün eylemlerine, bölge insanını, ülkemizi ve dünya insanlığını hedef alan terör örgütlerinin eylemlerine karşı sessiz kalıp görmezden geliniyorsa elbette ki bunun adı ‘barış’ değil, ‘teröre destek’ olur ve teröre destek verenlerle ilgili de ceza hukuku sistemi açıktır ve gereği yapılır. Terörle mücadele de bu anlamda bu tür açıklamalarla hiçbir şekilde kesintiye uğramayacak 78 milyon ve 780 bin kilometrekarenin birlik ve beraberliği için bu mücadele sonuna kadar sürecektir.”