AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "100 sene önce nasıl ki bir milli ruh ortaya koymuşsak bugün de aynı milli ruha ihtiyacımız var. Biz ne zaman güçlenmeye kalksak, 7 düvel karşımıza geliyorlar" dedi.
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, AK Parti İstanbul İl Teşkilatı’nın Çanakkale’de Şehitler Abidesi’nde düzenlediği iftar yemeği öncesi gazetecilere açıklama yaptı. Turan, "Nasıl ki biz 100 yıl önce tüm dünyaya meydan okumuştuk. Bu ülkenin tüm evlatları, yaşlısı, genci, kadını, erkeği bu meydanlarda, topraklarda bedel ödemiştik bugün de diyoruz ki o zaman nasıl ki bir milli ruh ortaya koymuşsak bugün de aynı milli ruha ihtiyacımız var. Ayağa kalkmaya, Türkiye’nin tarihten gelen anlamlı medeniyetinin ayağa kalkmasına ihtiyacımız var. Biz ne zaman güçlenmeye kalksak, 7 düvel karşımıza geliyorlar. 100 sene önce burada bedel ödedik. Ama bugün buraya geldiğimizde görüyoruz ki o bedel aslında bizim bugün özgür yaşamamızın temelini oluşturdu. Çanakkale, Türkiye’nin ön sözü haline geldi. Çanakkale milli şuurun başkenti haline geldi. O yüzden altını çizmede fayda görüyorum biz bu ülkenin ön sözüyüz. Çanakkale ruhu bu ülkenin ön sözü. İstiyoruz ki zaman zaman uluslararası oyunlarla beraber Türkiye nasıl bedel ödetmek isteniyor, nasıl bir fatura çıkarılmak isteniyor, nasıl Türkiye lideriyle beraber ayağa kalkmak istiyor aynı Çanakkale’de olduğu gibi beraber olalım, diri olalım istiyoruz. Nasıl o zaman Hakkari’den Edirne’ye kadar Şırnak’tan Tekirdağ’a kadar hiçbir ayrım olmadı" dedi.
Birlik ve beraberlik içerisinde, omuz omuza mücadele edilmesi gerektiğini söyleyen Turan, "Bugün de diyoruz ki kimseden korkumuz yok, iddiamız var. O zaman nasıl ki milli ruhu ayağa kaldırmışsak bugün de milli ruhu ayağa kaldıracağız. Türkiye küçük bir ülke olamaz. Türkiye zayıf ekonomisi olan bir ülke olamaz. Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde ayağa kalkmak ve iş yapmak istiyoruz. Bize yanlış yapan, bu ülkeye bedel ödeten kim varsa da yekvücut halinde ayağa kalkmak istiyoruz. Bu topraklarda İstanbul Erkek Lisesi’nin, Galatasaray Lisesi’nin, Kayseri, Sivas, Edirne, Erzurum liselerinin öğrencileri var. Lise öğrencileriydi bu insanlar. O dönemde bu ülkenin etrafında durdular. O gün nasıl o gençler bu ülkeye sahip çıktılar, bayrağına sahip çıktılar, o zamanki hakim güçlerin öngörüleriyle, oyunlarıyla adım atmadılar bugün de istiyoruz ki bu ruhla özdeşleşmiş olsun bu gençlerimiz ve beraber ayağa kalkalım. Çünkü bu ülkenin geleceği beraber olmaktan geçer. Biz Suriye değiliz, Irak değiliz, başka bir yer değiliz, biz Türkiye’yiz. Başka bir ülkeyiz. Bu başka ülkede bambaşka bir ruhumuz var. Bu ruhun da en güzel hayat bulmuş yeri bu toprak, bu abideler. Çanakkale’miz bir marka kent. Nasıl ki biz burada İstanbul teşkilatımızla beraber bir çorbaya kaşık sallıyoruz, bir ekmeği beraber paylaşıyoruz bu sofralarımızın tümünün Hakkari’mizde, Şırnak’ımızda, her tarafta olsun istiyoruz" diye konuştu.
AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ise, "Bu akşamki yemekle ilgili gönlümüz bir soframız birdir iftar sofralarımızı Rabbim nasip etti. Bu akşam Çanakkale’ye nasip etti. Çanakkale’nin güzel insanlarıyla İstanbul’u bir araya getirdik. Görüyorsunuz muhteşem bir tablo var şu anda bugün biz şehitlerimizi ziyaret ederek buraya geldik. Dualarımızı ettik biraz sonra da Rabbimizin verdiği nimetleri hep birlikte kardeşlerimizle birlikte orucumuzu açacağız inşallah gerçekten burada bu şehitlikleri her ziyaret ettiğimizde burada bu iftar sofralarına her oturduğumuzda birlik beraberlik kardeşliğin sözde değil özde Çanakkale’de yaşandığını görüyoruz ve gerçekten bundan çok büyük mutluluk duyuyoruz. Rabbim bu birliği bu beraberliği daim eylesin" dedi.